4100 TL Ultra Wide Monitör Tavsiyesi

Bütçe
4100
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar. RTX 3070'li bilgisayarımda 1080p monitör kullanıyorum ve boşuna almış gibi hissediyorum.
Bu canavara yeni monitör almak istiyorum. Netflix'de film izlemeyi çok seviyorum bu yüzden 'Ultra wide' bir monitör almayı düşünüyorum.
Oyun konusunda ise CS:GO nova 3'üm onun haricinde ise AC ve GTA tarzı oyunlar oynarım. Endüstriyel tas. okuyorum renk doğruluğu iyi olursa kıyak olur.
Bütçem çok zorlarsam 4100 ve 34 inç olursa sevinirim. Aklımdaki modeller şunlar;

Renk doğruluğu için IPS şart, günümüzde IPS ekranların yenileme hızı ve tepki süresi TN panellere yaklaştı sayılır bence IPS tercih edin. Ama Ultra wide kullanmadığım için size monitör öneremem. :)

%88 ARGB ve %100 NTSC (CIE:1953).
Renk doğruluğu için IPS şart, günümüzde IPS ekranların yenileme hızı ve tepki süresi TN panellere yaklaştı sayılır bence IPS tercih edin. Ama Ultra wide kullanmadığım için size monitör öneremem. :)
%65 ARGB IPS panel monitör ile TN panel arasında fark yok. Panel türünü değilde renk gamutunu mu ezberlesek acaba?

%88 ARGB ve %100 NTSC (cıe: 1953).

%65 ARGB IPS panel monitör ile TN panel arasında fark yok. Panel türünü değil de renk gamutunu mu ezberlesek acaba?

Kağıt üzerinde mi yoksa bizzat gözleriniz ile şahit oldunuz mu renk gamutuna?
Şayet ben bizzat gözlemledim çok aşırı özellikleri olan bir TN paneli ama IPS kadar canlı güzel bir görüntü sunamayan.

Kağıt üzerinde mi yoksa bizzat gözleriniz ile şahit oldunuz mu renk gamutuna?
Şayet ben bizzat gözlemledim çok aşırı özellikleri olan bir TN paneli ama IPS kadar canlı güzel bir görüntü sunamayan.
Bizzat gözlerimle.

%88 ARGB ve %100 NTSC (CIE:1953).
Monitör güzel keşke 144 Hz olsaydı. Onun dışında çok güzel bir monitör. Bu kadar para verip 100 Hz görmek üzer.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı