42.000 TL'ye kadar Sistem önerisi

Bütçe
42000

alptugsahan

Hectopat
Daha fazla  
Galax GeForce RTX 4070 Super.
AMD Ryzen 5 7500F 3.7 GHz.
TwinMOS 32 GB(2x16) VoltX Series RGB EXPO 6000MHz CL36 DDR5 RAM.
BIOSTAR B650MP-E Pro DDR5 6000MHz AM5 S+V+GL Micro ATX Anakart.
MSI MAG Forge M100A D60 ARGB Kasa.
Not: Elimde halihazırda SSD var, bir süre stok fan ile kullanıp bütçe oluştuğunda bir soğutucu almayı düşünüyorum.

Akakçe'den en ucuz ilanlar ile topladığımda bugünün kuru ile 42.510 TL ediyor. Fiyat olarak bu seviyelerdeyim. Parça veya hazır sistem öneriniz var mı?

http://hocam bu sistem için parça kalitesi konusunda kötü yorumlar gördüm emin olamadım açıkçası

Çoğu parça sizin seçtiklerinizle aynı aslında, sadece Palit Dual Galax'a göre kötü. Ama sistemin fiyatı fena değil gibi duruyor. 1200 lira opsiyonla 360M Thermalright sıvı soğutma da var, onu da ekleyince 43.200 lira yapıyor. (sizin ram'lerin aynısı opsiyonlarda var onu da seçmeyi unutmayın)

700 liraya bayağı sağlam bir sıvı soğutma almış olursunuz tek tek toplamaya göre. Takdir sizin tabii ki.

Bir kac farkli siteden baktim ve sectiginiz R5 7500F islemcinin RTX 4070 SUPER ile bottleneck orani asagi yukari ortalama %20 diye cikiyor. Belki de bottleneck orani daha dusuk olan RTX 4060 gibi kartlari da tercih edebilirsiniz? Hem malum RTX 4060, RTX 4000 serisinin butce dostu karti olarak da ovuluyor sosyal medyada. VRAM boyutu biraz dusuk olabilir ama islemcinizle muhtemelen en uyumlu guncel NVIDIA karti RTX 4060 gibi duruyor. Ustelik gordugum kadariyla henuz PSU falan da hic secmemis gibisiniz. Butceniz 42 k ise ve bu yazdiginiz ekipmanlar ile 42.5 k civari ediyorsa kesinlikle bazi parcalari, ozellikle ekran kartini bri tik dusurmeniz gerekebilir. F/P bir ekran karti icin AMD kartlarina da bakabilirsiniz bence.

O hesaplama siteleri doğruyu yansıtmıyor hocam. 1080p'de 4070 Tİ Super'e kadar besleyebilir 7500f

O hesaplama siteleri doğruyu yansıtmıyor hocam. 1080p'de 4070 Tİ Super'e kadar besleyebilir 7500f
R5 5500 ile RTX 4070 Ti kullanan bir arkadasim var. O yuzden 7500F de rahatlikla 4070 Ti SUPER'e kadar destekler, haklisiniz. Ama sanirim yine de GPU uzerinde bir downgrade yapmak sart gibi duruyor cunku arkadas daha PSU dahi secmemis ve su anki sectigi parcalarla butcesini hemen zorlamis bile. Sahsen RTX 4060 veya RTX 3000 serisine kadar dusmesi iyi olur gibime geliyor.

Merhabalar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Öncelikle ekran kartı olarak kesinlikle Nvidia istiyorum çünkü teknolojilerini çok aktif kullanıyorum. RTX4060 fikri ise maalesef benim için uymaz zaten halihazırda RTX 3060 laptop kullanıcısıyım evimde sabit duracak daha güçlü bir pc toplamak istiyorum. Yollamış olduğunuz sistemdeki parçalara çok ısınamadım açıkçası. Bir de şöyle bir durum var ki sarı site üzerinde bana çok yakın bir asus dual 4070 super ilanı var fiyatı 24000 TL. Eğer o arkadaşla anlaşabilirsem onu alacağım muhtemelen böylece fiyat 40.610 TL'ye düşmüş olacak. Şuan bu sistemi kurup 5000 serisi çıktığında kampanyalı bir fiyat yakalayabilirsem ekran kartını değiştirmeyi düşünüyorum. İşlemci yetersiz kalır mı öyle bir yükseltme için ?

Hocam PSU kasa içerinde olması lazım zaten sanırım

evet 600W PSU var kasa içerisinde.

Şuan bu sistemi kurup 5000 serisi çıktığında kampanyalı bir fiyat yakalayabilirsem ekran kartını değiştirmeyi düşünüyorum. İşlemci yetersiz kalır mı öyle bir yükseltme için ?
Sanmiyorum. Gayet de sorunsuz gider diye dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…