42 bin TL'ye sistem önerisi

Bütçe
42.000

raziel salvo

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar 42 bin TL param var bu paraya aşağıya bıraktığım sistemle aynı veya yakın sistem önerir misiniz? Valorant, CS ve hikayeli oyunlar oynayacağım. Normalde linkini koyduğum sistemi alacaktım fakat bazı olaylardan alamadım. Monitör, klavye gibi aksesuarlar hakkında da bir bilgim yok, onlar için de zor zor 15 bin toplayabilirim, onlar için de önerirseniz güzel olur, teşekkürler.

Bir de sistemin uzun süre kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 42 bin TL param var bu paraya aşağıya bıraktığım sistemle aynı veya yakın sistem önerir misiniz? Valorant, CS ve hikayeli oyunlar oynayacağım. Normalde linkini koyduğum sistemi alacaktım fakat bazı olaylardan alamadım. Monitör, klavye gibi aksesuarlar hakkında da bir bilgim yok, onlar için de zor zor 15 bin toplayabilirim, onlar için de önerirseniz güzel olur, teşekkürler.

Bir de sistemin uzun süre kullanacağım.

Hocam bütçe az daha artarsa https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...16gb-ddr5-500gb-nvme-m2-ssd-oem-paket-p-55076 bunu önerebilirim. Güncel DDR5 bir sistem hem de upgrade için önü açık. Attığınız sistemden daha iyi bir seçenek.

Hocam dediğim gibi pek bilgili değilim ama bilindik markalar olsa daha iyi olmaz mı mesela NVIDIA AMD gibi.

Zaten AMD ekran kartı ve işlemci hocam. Kart üreticisi Sapphire GPU olarak AMD 9060XT. Bu sistem ileride hem upgrade edilebilir yani yükseltebilirsiniz. Ki yükseltmeseniz bile uzun vakitler götürecektir. Attığınız sistemdeki platform ölü yükseltme yapamazsınız. Attığım sistem sizi istediğiniz bütün oyunlarda memnun bırakacaktır. Uzun vadede PC'yi komple yenilemeden parça parça yükseltme şansınızda olacaktır.

Aklınızda soru işareti kalırsa yardımcı olurum hocam.

Son düzenleme:
Zaten AMD ekran kartı ve işlemci hocam. Kart üreticisi Sapphire GPU olarak AMD 9060XT. Bu sistem ileride hem upgrade edilebilir yani yükseltebilirsiniz. Ki yükseltmeseniz bile uzun vakitler götürecektir. Attığınız sistemdeki platform ölü yükseltme yapamazsınız. Attığım sistem sizi istediğiniz bütün oyunlarda memnun bırakacaktır. Uzun vadede PC'yi komple yenilemeden parça parça yükseltme şansınızda olacaktır.

Aklınızda soru işareti kalırsa yardımcı olurum hocam.
hocam teşekkür ederim.
kuzenimde bu sistem var bi kaç kere oynamıştım çok beğendim performansı bunun ki kadar olur değil mi

@jzxpse

@jzxpse hocam bakarmisiniz bi

Son düzenleme:
Hocam teşekkür ederim.
Kuzenimde bu sistem var birkaç kere oynamıştım çok beğendim performansı bunun ki kadar olur değil mi?

@jzxpse

@jzxpse hocam bakar misiniz bir.

Yeni gördüm hocam kusura bakmayınız. Attığınız sistemde RAM ve SSD miktarı daha yüksek, ancak onun dışında benim önerdiğim sistem performans açısından daha güçlü olacaktır. Öncelikle kuzeninizin sistemi DDR4 platformunda, benim önerdiğim sistem ise DDR5 ve AM5 platformunda olduğu için daha yeni ve daha verimli bir mimariye sahip. Ayrıca ekran kartı tarafında da daha güçlü olduğu için oyunlarda daha yüksek performans almanız mümkün olacaktır. Tek dezavantajı RAM'in 16 GB olması, ancak ileride kolayca yükseltilebilir. Bunun dışında genel olarak daha performanslı ve güncel bir sistemdir. Kuzeninizin sisteminin ekran kartı VRAM sınırına takılırken 9060XT'nin 16 GB VRAM'i sizi yarı yolda bırakmaz ve üzmez. Kısaca önerdiğim sistem çok daha iyi.

Yeni gördüm hocam kusura bakmayınız. Attığınız sistemde RAM ve SSD miktarı daha yüksek, ancak onun dışında benim önerdiğim sistem performans açısından daha güçlü olacaktır. Öncelikle kuzeninizin sistemi DDR4 platformunda, benim önerdiğim sistem ise DDR5 ve AM5 platformunda olduğu için daha yeni ve daha verimli bir mimariye sahip. Ayrıca ekran kartı tarafında da daha güçlü olduğu için oyunlarda daha yüksek performans almanız mümkün olacaktır. Tek dezavantajı RAM'in 16 GB olması, ancak ileride kolayca yükseltilebilir. Bunun dışında genel olarak daha performanslı ve güncel bir sistemdir. Kuzeninizin sisteminin ekran kartı VRAM sınırına takılırken 9060XT'nin 16 GB VRAM'i sizi yarı yolda bırakmaz ve üzmez. Kısaca önerdiğim sistem çok daha iyi.
hocam ben bu sistemi almaya karar verdim o zaman, ama aksesuarlar kaldı monitör klavye kulaklık mouse bunlarda bi öneriniz varmı Media Marktanda alabilirim bazıları öyle dedi de

Hocam ben bu sistemi almaya karar verdim o zaman, ama aksesuarlar kaldı monitör klavye kulaklık mouse bunlarda bir öneriniz var mı Media marktan da alabilirim bazıları öyle dedi de.

Bütçeniz ne kadar hocam? Ekipmanları çok iyi bilmiyorum ama şu anda kullandıklarım bu şekilde zaten ürünlerimi forumdaki hocalarımın önerilerinden seçiyorum:
Bu monitörü Vatan'dan bizzat aldım 2. ekran olarak kendime kız arkadaşıma beyaz setup için. Bayağı memnunum dahili hoparlör kalitesi dahi çok iyi. https://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-23-8-67bckac6tk-l24i-4a-1ms-mprt-100hz-gaming-monitor.html
Herkes bu klavyeye laf söylesene 8. ayım ve çok memnunum. Beni tatmin eden bir ürün bence saçma bir linç alıyor. https://www.akakce.com/klavye/en-uc...ik-red-switch-oyuncu-si-fiyati,235720038.html
Kulaklık olarak bütçeniz varsa Gamepower kulaklıkarı güzel oluyor. Bütçe çıkarsa bunu kullanıyorum. Çok kalitelidir. https://www.akakce.com/kulaklik/en-...fonlu-oyuncu-kulakligi-fiyati,2003901967.html

Bütçeniz ne kadar hocam? Ekipmanları çok iyi bilmiyorum ama şu anda kullandıklarım bu şekilde zaten ürünlerimi forumdaki hocalarımın önerilerinden seçiyorum:
Bu monitörü Vatan'dan bizzat aldım 2. ekran olarak kendime kız arkadaşıma beyaz setup için. Bayağı memnunum dahili hoparlör kalitesi dahi çok iyi. https://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-23-8-67bckac6tk-l24i-4a-1ms-mprt-100hz-gaming-monitor.html
Herkes bu klavyeye laf söylesene 8. ayım ve çok memnunum. Beni tatmin eden bir ürün bence saçma bir linç alıyor. https://www.akakce.com/klavye/en-uc...ik-red-switch-oyuncu-si-fiyati,235720038.html
Kulaklık olarak bütçeniz varsa Gamepower kulaklıkarı güzel oluyor. Bütçe çıkarsa bunu kullanıyorum. Çok kalitelidir. https://www.akakce.com/kulaklik/en-...fonlu-oyuncu-kulakligi-fiyati,2003901967.html
hocam bütçem vallahi 12 k zor çıkıyor aslında attıklarınız güzel ama klavye ve monitör içime sinmedi
şöyle bi monitör gördüm ama klavye hakkında hâlâ bilgim yok monitorde kuzenimde olan, onlarda fazla anlamıyor o yüzden seni yoruyorum hocam teşekkürler

Hocam bütçem vallahi 12 k zor çıkıyor aslında attıklarınız güzel ama klavye ve monitör içime sinmedi.
Şöyle bir monitör gördüm ama klavye hakkında hâlâ bilgim yok monitorde kuzenimde olan, onlarda fazla anlamıyor o yüzden seni yoruyorum hocam teşekkürler.

Monitör hakkında çok bilgim yok. Fakat klavye konusunda ben gayet memnunum uzun saatler oyun oynuyorum birçok kez yumrukladım falan daha sorun yaşatmadı açıkçası. Tabii son tercih sizin. Monitör için farklı bir konu açmanız daha iyi olur. Diğer hocalarım yardımcı olsun sizlere. 12K güzel bütçe bu arada. 6K monitör. 1500 mouse. 2000 kulaklık desek kalan bütçe için bu klavyeyi öneririm Wraith W60 Klavye (Manyetik Switch / HE)
Çevremde çok kişi var ve memnunlar. Forumdada beğenilen bir üründü yanlış değilsem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı