43 bin TL bütçe monitör önerisi

Bütçe
44000

Hipnoz Diablo

Yoctopat
Daha fazla  
Sadece FPS oyunları için, özellikle CS 2 için sistem toplayacağım. RTX 5080 GPU ve 9800x3D'li sistem için monitör arıyorum.

2K monitör olmasının bu konuda iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum.

OLED ve 480+ Hz monitörlerin bu konuda iyi tercih olduğunu düşünüyorum.

Samsung G60sf modelini alacaktım ama DP 1.4 olduğu için DSC ile veri sıkıştırması yaptığını okudum.

MSI MAG 272qp modeli 26.5” yarım inç hissiyatta fark yaratır mı bilmiyorum ama 27” almak istiyordum ayrıca sanırım bu da DP 1.4 portluydu.

AOC panelde DP 2.1 sürümü var ama hem diğerleri kadar soğutması iyi değilmiş sanırım, ayrıca bu marka hakkında pek bilgi sahibi değilim.

@bluerr hocam özellikle sizden yardım bekliyorum.

aoc u onermedi başka konularda var samsung u zaten yazmışsin geriye msi kalıyor. görünce kendide cevap vericektir.

Teşekkürler hocam.
AOC DP 2.1 UHBR20 kullanıyormuş (80 gbps veri akışı), çoğu dp 2.1 ler UGBR13.5 kullanıyormuş (54gbps)

Samsung ve MSI modellerinde dp 1.4 (32.4Gbps) var, onlarda HDMI 2.1 kullanabilirim sanırım. Bu sayede onlarda da 48 gbps veri hızına sahip olurum.

Yine de arada devasa bir fark var, uhbr20 olan modellerde dsc ihtiyacı olmadan veriyi aktarabiliyormuş.

Bu konuyla beraber, 480 hz üzeri, 27” büyüklüğünde monitör tavsiyenizi bekliyorum hocam @bluerr

4. nesılmı alsak yoksa bunu alıp işi bitirsekmi
Düzgün bir satıcıdan aldıktan sonra ikisi de olur. Woled de şans faktörü var, sorunlu bir ünite gelme ihtimali çok daha yüksek. Eğer temiz bir modele gelirsen TrueBlack kaplamalı W-Oled biraz daha iyi deneyim sunar. QD-Oled de böyle sorunlar yok ama onunda daha kolay lekelenme ve siyahların ışık altında griye dönmesi durumu var. Kesinlikle hala çok iyiler ancak W-Oled kadar iyi siyahları koruyamıyorlar. Duyduğuma göre TrueBlack kaplamalı W-Oled de kolay lekelenebiliyormuş, ama QD-Oled kadar kolay olduğunu sanmıyorum.
Screenshot_20260217_185738_app_revanced_android_youtube_MainActivity.jpg

Karşılaşabileceğiniz sorunlar konuda mevcut.

Hocam AOC DP 2.1 kullanıyor, onu neden önermediniz acaba merak ettim.

Samsung'lar sanırım mat kaplamasından dolayı siz tercihen direk eliyorsunuz, doğru anladıysam eğer…

Önermiyor değilim, bence MSI daha güvenli bir seçim. AOC ile alakalı detaylı bilgiye sahip değilim, OLED de kullanıcı yorumları da önemli. MSI sRGB modunda doğru gamayı kullanıyor, Firmware ile sorunları çözüyor, zorunlu parlaklık limitleyici gibi rahatsız edici şeyler yok. AOC da yeterli kullanıcı yorumu olmadığından MSI'dan sonra tercih edeceğim bir model. Yoksa incelemeleri var ve gayet iyi sonuçlar veriyor. Ama dediğim gibi MSI modellere daha hakimim ve kusurları az bu modellerin. DP konusuna gelecek olursak DP 2.1 ile DP 1.4 farkını gözle göremezsin. Samsung da en büyük kusuru mat olması eleme sebebim, çok ucuz olmadıkça glossy daha mantıklı. Ayrıca hazır srgb modu yok, 2 yıl sınırlı garanti ve kvm gibi ek özelliklerden yoksun. Zaten üç model de aynı paneli kullandığından ahım şahım farklılıklar olmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Başka mesajımdan kopyala/yapıştır cevap;

Glossy ekranlar Taneciksiz, daha net ve keskin görüntü, daha aydınlık odalarda gelişmiş siyah derinliği ve görüntüye daha fazla canlılık sağlar.

Mat kaplama bunun tam tersi. Görüntü grenli gözükür, daha aydınlık odalarda, ışığın yayılması nedeniyle siyahlar biraz daha parlak görünür. Görüntüde daha az canlılık olur.

Sonuç olarak glossy 3 boyutluymuş gibi bir hissiyat verir. Bu büyük ekranlarda daha çok gözümüze batar. Monitör tarafında ağırlıklı olarak mat kaplama kullanan LG bile TV de glossy kaplama kullanıyor. Monitörde de artık glossy kullanmaya başladı.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı