43 Bin TL Laptop Tavsiyesi

Aklımda gameagraj X5t vardı, neden bunu tercih etmeliyim, farkları ne?

İslemci bir tık daha iyi ve undervolt yapılabiliyor.
4060 5050'den %10'a kadar güçlü.
BIOS ve kontrolcü uygulama güncelleme alıyor.
Dunyaca bilinen marka.
Kaliteli ram/ssd(sk Hynix RAM'ler ve DRAM'li Kioxia KG8)

GameGaraj'da;
Frame Gen 2X yerine 4X.
Kullanilan RAM ve SSD'de ucuza kaçılmiş(Crucial'in giris seviyesi).İyi bir şey için ekstra para isteniyor.
Ekran renk gamutu daha iyi.
Undervolt yok.
BIOS ve kontrol uygulaması güncelleme almiyor.
Servis/yedek parça konusu büyük soru işareti.
Ekranda artifacting sorunlari, yazilim ve uyumluluk problemleri.

Aklımda gameagraj X5t vardı, neden bunu tercih etmeliyim, farkları ne?
Hater elamanlarını dinlemeyin, X5T çok daha iyi bir cihaz. HP'nin servis rezilliklerini herkes biliyor.
Game Garaj Slayer X5T alın. Şu an N11'de 45 bin TL'nin altında fiyatla alınabiliyor. (Sepette indirim kuponu var) Taşınabilirlik, güzel ekran, güzel performans, çok iyi soğutma sistemi ve yeterli pil ömrü var.

Sadece sürücü kurulumu esnasında biraz dikkatli olmanız gerekiyor. Aldıktan sonra Microsoft'un kendi Windows 11 İSO oluşturma aracı ile oluşturduğunuz flaş bellekle kurulum yapın. Rufus falan kullanmayın. Windows 11 Home kurun.

Wifi ya da Ethernet sürücüsü tanımazsa cihazın yanında gelen flaş bellekten wifi ya da ethernet sürücüsunu elle kurun. Ardından Windows 11 güncellemelerini alıp cihazı 24H2 sürümüne yükseltin. Tüm Windows güncellemeleri alındıktan sonra flaş belleğin içindeki auto driver tool'u kullanarak sürücüleri yükleyin.

Dunyaca bilinen marka.

Dünyaca bilinen marka ama servis konusunda GameGaraj'ın yakınından geçemiyor. Hall sensör, ekran renk doğruluğu vs. tonla sorunları var ama ürünlerinin arkalarında durduklarını daha görmedim. Attığınız R1 serisindede yanılmıyorsam Hall sensör sorunu mevcut. Kısacası dünyaca ünlü olmasına gerek yok adam gibi müştersini kandırmadan iş yapsın yeterli.

Bütçe 45 bine kadar genişleyebilir tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bunu alabilirsin hocam. Sepette 1.500TL indirim kuponu var onu da kullanmayı unutma.

Dünyaca bilinen marka ama servis konusunda GameGaraj'ın yakınından geçemiyor. Hall sensör, ekran renk doğruluğu vs. tonla sorunları var ama ürünlerinin arkalarında durduklarını daha görmedim. Attığınız R1 serisindede yanılmıyorsam Hall sensör sorunu mevcut. Kısacası dünyaca ünlü olmasına gerek yok adam gibi müştersini kandırmadan iş yapsın yeterli.

R1'de sorun yok. Renk doğruluğu bir sorun değil. Servisi konusunda 100'de 1'i kadar satan firma ile kıyasınız komik.
HP kadar satarsa ki imkansız o zaman görürsünüz servisini. 3-5 kişiye servis memnuniyeti sağlamak kolay.

Kardeşim senin için sorun olmayabilir. Sen belli ki firmalar tarafından yolunmaya alışmışsın. Ama herkes senin gibi düşünmüyor ayrıca renk doğruluğu çok büyük bir sorun.

Bu bir "sorun" değil. Firmanın beyan ettiği değeri veriyor mu veriyor. Veremese sorun olurdu. Ayırt etme yetinizi kullanın teşekkürler.
Diğerinin panelinin daha iyi olduğunu belirttim zaten.

Sorun değil dedim okumayı öğren önce. Notebookcheck attığın linkte 73 yazıyor.
Sana uzunca vevap cerdim işte daha renk kalibrasyon farkını bilmeyen adam Erazer Tongfangı referans alıyor.
Kalibrasyon ve ölçüm farklarından kaynaklı. Aynı paneldeki ms değerleri değişmez ama kalibrasyon değerleri farklılık gösterir özellikle okuman için ilk kaynağı attım ama sen kabul etmemekte ısrar ediyorsun. İnternette 10 tane video var git bak bari şunlara. Klimalı ortam vs. demeyi de bırak artık. Kalibrasyon farklılıklarını bilmiyorsan konuşmana da lüzum yok. Malum TV diye adlandırdığın kanal herşeyi açıklıyor izle de nufkun genişlesin.
Eki Görüntüle 2580847
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı