4300 TL bütçeli oyun bilgisayarı

PCIe slotuna bağlı olarak değişiyor o uzunluklar.

Mesela ikinci PCIe slotuna ekran kartı taktığında büyük ihtimal 320mm yuva ayıracak.
 
Bu arada kasadaki ön fanları çıkarıp yerine alacağım iki fanı taksam ön taraftakilerin de birini yukarı birini başka bir yere taksam olur değil mi ? Yani fanların kasayla direkt bağlantısı yok sadece vidalı değil mi ? İstediğim gibi yerlerini değiştirebilir miyim yani ? Son olarak da işlemci soğutucunun sığmama gibi bir sorunu olmaz değil mi ?
 
Son düzenleme:
Biraz geç veriyorum kusura bakmayın. Sistem elime ulaştı. Bir kaç ufak değişiklik yaptım. Ekran kartını tasarruf amaçlı GTX970 ile değiştirdim. Sistem şu şekilde:
ANAKART: MSI Z97 GAMING 5
İŞLEMCİ: İNTEL CORE İ5 4690K
RAM: KINGSTON 8GB (2 x 4 ) HYPERX SAVAGE RED DDR3 1600 MHZ CL9
İŞLEMCİ SOĞUTUCU: COOLER MASTER TPC 612
EKRAN KARTI: MSI GTX970 GAMING 4G
HDD: SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA
SSD: SAMSUNG 840 EVO 120 GB
GÜÇ KAYNAĞI: CORSAIR BUILDER VS 80+ 650W
KASA: CORSAIR GRAPHITE 230T



Kasada biraz tereddütlüydüm ama kasa cidden çok güzel. Ön tarafta 2, arkada da 1 adet egzoz fan ile geliyor. Ekran kartı yeri oldukça büyük. HDD ve özellikle de SSD montajı çok kolay ve pratik. Kasa rengine internette turuncu yazıyordu. Bazı videolarda kırmızı gibi görünüyor fakat bildiğimiz klasik turuncu. Fanların da ışıklandırması güçsüz değil resimlerdeki gibi.
Sistemden genel olarak memnunum tek sorun güç kaynağının kabloları biraz kısa. Mesela CPU güç kablosunun boyu yetmediği için arkadan dolaştıramadım, resimde de görünüyor zaten. Aynı şekilde GPU güç kablosu da biraz kısaydı.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı