4300 TL Sistem Değerlendirmesi

Eren Demirpasha

Centipat
AMD Ryzen ™ 5 1600 3.2GHz (Turbo 3.6GHz) 16MB Cache 12nm Yeni Versiyon AM4 İşlemci - Wraith Stealth Soğutuculu
ASRock B450M-HDV R4.0 Socket AM4, DDR4 3200MHz+ (OC)
Adata DDR4 8 GB(1x8GB) 3200MHz Single XPG Gammix D10
Adata XPG Spectrix S40G RGB 256 GB 3500/1200MB/s NVMe M.2
Sapphire RX570 8GB PULSE 256Bit GDDR5 Ekran Kartı (11266-66-20G)
Dark Diamond PRO 4x12cm RGB Full Akrilik Ön ve Yan Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası
Dark 500W Dark Force ATX Güç Kaynağı

Yarın sistem siparişi vermeyi düşünüyorum.
+ ve -'leri sistem uyumluluğu hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle düşük bütçeli bir sisteme M.2 SSD gereksiz onun yerine Sata SSD alınabilir. Ayrıca güç kaynağı C4'den farksız (aşırı kalitesiz). Dark,Everest.Gamepower,Gametech,Frisby,Rampage vb. markaların PSU'larını kesinlikle almayınız.

Rx570 yerine 1650 super filan mı baksanız acaba, 1650s hem daha yeni bir ürün hem daha iyi performans sergiliyor hem daha az ısınıyor hem daha az enerji tüketiyor hem de fiyat bazında Rx570 ile arasında 150 tl civarı bir fark vardı diye hatırlıyorum. Onun dışında Dark markası hakkında pek bilgim yok o yüzden psu ve kasa hakkında pek bir şey diyemeyeceğim.

Ek olarak 1600af modeli işlemci düşünüyorsun sanırım 12 nm dediğine göre. Ancak 1600af'ın cache boyutu sanki 19mb'dı diye hatırlıyorum ama acaba uykum geldi diye mi yanlış hatırlıyorum. Sizin link şeysinde 16 mb diyor çünkü.

İlerleyen zamanlarda 1 tane daha aynı ramden alıp 2x8 Gb'a tamamlayabilirsin.

Sistem uyumluluğu konusunda örneğin anakartın adını google'da aratıp sonuna supported x list (x burada ram olabilir cpu olabilir) şeklinde aratıp ürünün kendi resmi sitesinden bilgi alabilirsin.

Rx570 yerine 1650 super filan mı baksanız acaba, 1650s hem daha yeni bir ürün hem daha iyi performans sergiliyor hem daha az ısınıyor hem daha az enerji tüketiyor hem de fiyat bazında Rx570 ile arasında 150 tl civarı bir fark vardı diye hatırlıyorum. Onun dışında Dark markası hakkında pek bilgim yok o yüzden psu ve kasa hakkında pek bir şey diyemeyeceğim.

Ek olarak 1600af modeli işlemci düşünüyorsun sanırım 12 nm dediğine göre. Ancak 1600af'ın cache boyutu sanki 19mb'dı diye hatırlıyorum ama acaba uykum geldi diye mi yanlış hatırlıyorum. Sizin link şeysinde 16 mb diyor çünkü.

İlerleyen zamanlarda 1 tane daha aynı ramden alıp 2x8 Gb'a tamamlayabilirsin.

Sistem uyumluluğu konusunda örneğin anakartın adını google'da aratıp sonuna supported x list (x burada ram olabilir cpu olabilir) şeklinde aratıp ürünün kendi resmi sitesinden bilgi alabilirsin.
ae box 14 nm olarak af box 12 nm olarak çıkmıyor mu?
Böyle düşük bütçeli bir sisteme M.2 SSD gereksiz onun yerine Sata SSD alınabilir. Ayrıca güç kaynağı C4'den farksız (aşırı kalitesiz). Dark,Everest.Gamepower,Gametech,Frisby,Rampage vb. markaların PSU'larını kesinlikle almayınız.
m2 yerine sdd taksam farkı ne olur ?
önerebileceğin uygun bi psu var mı ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı