4380 TL İş bilgisayarı Önerisi

taylanmandaci

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, bilgisayar toplamaya çalışıyorum ancak pek fazla bilgim yok. Orta seviye arası SolidWorks,
AutoCAD vb. programları orta düzeyde çalıştıra bilecek bir sistem arıyorum.
----------------------
Bütçem: 4380TL
Uzun vadeli bir sistem olmasını istiyorum. Bunu için İnternet üzerinden işlemci ve ana kart belirledim.
Belirlerken ki kriterim uzun süre kullanabileceğim üzerine sonradan PC bileşenleri ekleyebileceğim bir kart belirledim ancak iyi bilmediğim için sizlerden yardım almak istiyorum. Bilgim fazla yanlış yazdıysam kusura bakmayın. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

--------
Kendi Belilediğim:
-ASUS INTEL MAXIMUS VIII HERO Z170 DDR4 3800 VGA GLAN 1151P
-Intel Core i7 6700k
Bu ikisine 1850TL almayı düşünüyorum. Bu Ana kartı ve işlemciyi tercih etme sebebim Uzun vadeli kullanmak. Bilgisayarı parça parça toplayacağım 2-3 Ay sürebilir.

Şimdilik Alınacaklar Listem:
- İşlemci
- Ana kart
Sonradan Alıcaklarım:
- Diyer bütün PC bileşenleri
- Ekran kartı için yeni çıkacakları bekliyorum şimdilik işlemci ekran kartını kullanıcam.

Şu anda elimde hiçbir bileşen yok, daha doğrusu en son 2004-2005 yılında toplanmış bir bilgisayarım var. Bileşenleri eski olduğu için işime yaramıyor. Hepsi için genel bir öneri verebilirseniz çok minnettar kalırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıklamak gerekirse: Geleceğe yönelik almak istiyorsanız Anakart'ı dikkate almanızda fayda var. Çünkü bir çok standart bileşen burada toplanmakta.
Geleceğe yönelik Anakart için;

TYPE-A ve TYPE-C bağlantılarının olması,
USB 3.1 bağlantı olması,
M.2 PCIe disk bağlama portlarının olması (En önemlisi, 2 adet olursa çok iyi olur)
2 Adet PCIe x16 slotlarının olması ve x16, x16 olarak çalışması,
7.1 kaliteli bir ses yongasının olması ve S/PDIF bağlantısının olması (artık çoğu kartta yüksek standartlar mevcut)
Min. 4 adet ram slotunun olması (tercihen 8)
Kablosuz bağlantılarının olması. B/G/N/AC standartlarında WiFi ve tercihen Bluetooth (Bluetooth çok önem arz etmemekte)
Tercihen X99 model bir board olması (min. 4 sene yeni işlemci çıkmayacaktır.)

Ekran Kartı için;
Gelecekte alacağınız monitöre göre yada var olan monitörünüz yüksek standartlarda ise uygun bir kart almanız, gelecek için SLI, Crossfire yapılabilir. Ör; 2K bir monitörde GTX 1070 iyi bir yatırım olacaktır. Hatta 4K'da bile...

Depolama Birimleri için;
Günümüzde bulunan ve standartlaşan en son teknolojiye ulaşmanız. Şu an için M.2 PCIe birimler en uygun teknolojilerdir. Hemen arkasından SSD takip eder ve Sonra SHDD ve HDD ile son bulur. HDD ise harici ve multimedya destekli olmasını göz önünde bulundurabilirsiniz.

Monitör için;
Günümüzde 1080 çözünürlük standart olmakla beraber artık erkan kartları 2K ve 4K'da çok iyi performanslar verebiliyor. Eğer 1080 monitöre sahipseniz, gelecekte ister istemez 4K'ya geçişiniz olacaktır eğer 1080 monitör alacaksınız almamaya özen gösterin çünkü gelecek 4K'da ama 4K henüz oyuncu kategorisinde gelişmediği için 2K sizi 7-8 yıl götürecektir. Ekran kartınız iyi olduğundan 4K'ya geçiş süreciniz çok daha az masraflı bir şekilde olacaktır.

Ram, Soğutma, Kasa gibi birimleri zaten standart seviyede alabilirsiniz. Bunlar ömürlüktür. Performansları çok etkilememekle beraber o günkü performansları ne ise 10 yıl sonrada aynı olacaktır. Bir kasa iyi ise 30 yılda kullanılabilir. Tabi 30 yıl sonra kasalar ekran kartı boyutuna düşerse tabi değişim şart (=

Bu standartlar dahilinde istediğiniz marka, model seçmek size kalmış. Ürünleri karşılaştırabilirsiniz. İnternetten alacağınız ürünleri karşılaştırmasını basit ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Bütçenize en uygun ve en performanslı hangisi ise onu alabilirsiniz. Uğraştığınız yazılımlara göre hesaplamaları hızlı ve yoğun yük altından kalkabilecek sistem kurmanız gerekiyor. Xeon yada i7 X işlemci, Quadro yada Firepro ekran kartları gibi ama bütçeniz buna el vermiyor o yüzden önerilerde bulunmadım.

Önerim: Anormal fiyatlara ram, kasa, soğutma ve anakart tercih etmeyiniz. 800 liralık bir anakart ile 3000 liralık bir anakart neredeyse aynı özelliklerle donatılmış birisi sadece ışıklı ve boyalı olabiliyor ve 300- 400 liralık bir anakart geleceğinizin önünü kapatabilir. 800 TL civarlarında full donanımlı kartlar mevcuttur ama ekran kartı ve işlemci için bu geçerli değildir. O yüzden depolama birimi, CPU ve GPU bileşenlerine daha fazla bütçe ayırmak yatırım süresini uzatacaktır.

Saygılar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı