45.000 TL ile sistem toplama önerisi

Bütçe
45000TL

SekerciCan

Yoctopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba abiler, ablalar 16 yaşında, eğitimine aktif olarak devam eden bir öğrenciyim. Amacım bir bilgisayar kurmak ve bir telefon almak. Günlük hayatımda telefonumu çok fazla kullanmıyorum, sadece arama yapmak, Reels izlemek ve WhatsApp'ta mesajlaşmak için, ama bilgisayarımı hem okulda hem de ödevlerim ve projelerim için aktif olarak kullanıyorum. 1-2 haftadır araştırma yapıyorum. Ekran kartlarınada fiyat artışı olacak gibi görünüyor, ancak RAM içinde gelmişti zaten. DDR4 sistemi kurmak istiyorum. Ekran kartı kesinlikle NVIDIA işlemci olarak AMD düşünüyorum AM4 DDR4, önerileriniz var mı?

Bana kalırsa AM5 APU al, ileride ekran kartı alırsın. Upgradeye imkanlı bir sistem olur.

Elindeki 45 k kasa için mi, yoksa hem kasa, hem monitör, hem ekipman için mi?

Son olarak taksitle mi alacaksın, nakit para ile mi? Nakit alacaksan ikinci el az kullanılmış AM5, ekran kartı içinde sistem buluruz. Tahminimce 3060 Ti hatta 4060 sistem bile bulursun am5.
Pazarlık ile 45 yap. Abi öğrenciyim de. Bu sistem alınabilir:

Elimde 46.000TL nakit bütçem var hem telefon hem de sistem dizmek istiyorum ekran kartı 2. el de olabilir mesela 3070 sordum OCCT testine kadar yaptırdım sonuçları Gemini ve ChatGPT'ye attım değerler süper dedi adamda zaten bakım için içini açtığını söyledi telefon konusuna gelirsek yurt dışından alma imkanım var uyguna akrabamız telefoncu Türkmenistan da 2. el sistemi bende araştırdım fakat ailem buna sıcak bakmıyor en fazla ekran kartını 2. el alabilirim diger parcalar sıfır olacak.

Bütçenizden sistem harici alacaklarınızın fiyatını çıkarıp sadece sisteme kalacak parayı söyler misiniz?

Bütçenizden sistem harici alacaklarınızın fiyatını çıkarıp sadece sisteme kalacak parayı söyler misiniz?

Onun içinde biraz tavsiye bekliyorum aslında sisteme ne kadar bütçe ayırmalıyım telefon için ne kadar ayırmalıyım diye.

Güncel telefon piyasasına hakim değilim. Kullanım amacınıza göre tahmini bir bütçe ayırabilirsiniz. 10-15 bin gibi.

Güncel telefon piyasasına hakim değilim. Kullanım amacınıza göre tahmini bir bütçe ayırabilirsiniz. 10-15 bin gibi.

Evet aklımda 10 bin TL bütçe ayırmak yeterli olacaktır diye düşünüyorum telefonu belirttiğim gibi yurt dışından alma imkanım var o zaman sistem için bütçem ortalama bütçem 36.000TL

Evet aklımda 10 bin TL bütçe ayırmak yeterli olacaktır diye düşünüyorum telefonu belirttiğim gibi yurt dışından alma imkanım var o zaman sistem için bütçem ortalama bütçem 36.000TL
Monitör,klavye,mouse,kulaklık vs dahil mi yoksa sadece sistem için mi 36 bin.

7500f (sıfır) (5700 TL)
B650M-R anakart (sıfır) (4900 TL)
RTX 3070 Ti ya da 3080 (12.000-13.000 TL)
16GB DDR5 RAM (7000 TL)
1TB M2 SSD (3500-4000 TL)
Assasin King (sıfır) (1000 TL)
Kasa + 650W 80+ PSU (3000 TL)
----------------
Ekran kartı Nvidia istediğiniz için bunu önerdim yoksa 6800 XT önerirdim.
Bu şekilde hem DDR5 güncel bir sistem olacak hem de oyun performansı tatmin edici olacak. Az fiyat farklarıyla diğer parçalar da sıfır seçilebilir mesela 4700 tl'ye sıfır 1TB kioxcia exceria plus gen4 var, gayet iyi bir tercih olur ama bütçeyi aşabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…