45.000 TL monitör dahil sistem önerisi

7500f

Centipat
Daha fazla  
Bütçeyi biraz aşabilirim; genelde Valorant, CS gibi rekabetçi oyunlar oynuyorum o yüzden yüksek Hz 2K'den önemli benim için. Aklımda bunlar vardı:

Ekran kartı konusunda kararsızım 7800 XT kas gücü olarak çok önde fakat teknolojiler uzun vadede sıkıntıya düşürebilir 9060 XT tam tersi gibi görünüyor bir de AMD rekabetçi oyunlarda problem yaratıyor tarzı şeyler duyuyordum.
NVIDIA veya AMD takıntım yok.

Valorant ve CS2 için X3D işlemci almak çok daha önemli. Bütçeni biraz daha aşabilirsen şu sistem 46K'ya geliyor. Monitörü de eğitim indiriminden yararlanarak 6K'ya indirebilirsin. Bütçemi esnetebilirim dediğin için bu kadar rahat topladım. Ama arttırmana kesinlikle değecek bu işlemciyi almak.

Monitör:

Toplama sistem önerebilirim:

Anakart: Asus Prime B650M-K (3 ay vade farksız taksit)
Ekran Kartı: Sapphire 9060 XT Pulse (6 ay vade farksız taksit)
İşlemci+soğutucu: AMD Ryzen 5 7500F (6 ay vade farksız taksit) (Stok soğutucu ile beraber gelmesine dikkat edin.)
SSD: Kioxia Exceria PRO 1 TB (3 ay vade farksız taksit)
RAM: Patriot 32GB(2x16) Viper Venom
Kasa+ PSU: XPG Valor Mesh Siyah RGB Mid Tower 750W 80+ Gold Gaming Kasa

Toplam: 40.000 TL

Sağolun hocam
Hocam sağ olun ama sadece sistem benim bütçemi aşıyor bir de kasa 600W bu sistemi kurtarır mı? Bir de 7800x3D yi soğutmak için hava soğutucu yeterli olur mu?

Sağolun hocam

Hocam sağ olun ama sadece sistem benim bütçemi aşıyor bir de kasa 600W bu sistemi kurtarır mı? Bir de 7800x3D yi soğutmak için hava soğutucu yeterli olur mu?
Aşıyorsa işlemciyi 7500F'e de indirebilirsin. X3D bir işlemciye bütçeni arttıramıyorsan diğer işlemciler aşağı yukarı 7500F performansı verecektir.
Ayrıca attığım hava soğutucu 240mm sıvılardan daha performanslı. Yani 7800x3D'ye yetecektir.

Sağolun hocam yeni fark ettim bıraktığım sistemde 8gb VRAM varmış

Ryzen 5 7500F'te suanlik bu oyunlarda 240 fps vermez mi? Bana şimdilik 7500F alıp yükseltebildigim bir zaman 7800x3D'ye geçmek en mantıklısı gibi geliyor.

Ryzen 5 7500F'te suanlik bu oyunlarda 240 fps vermez mi? Bana şimdilik 7500F alıp yükseltebildigim bir zaman 7800x3D'ye geçmek en mantıklısı gibi geliyor.
Tabii verir. Valorant özelinde 400-600FPS arası alırsınız tahminimce. Ayrıca ben bütçeyi kısmak için kasayı o yapmıştım. 7500F'e düşürdüğümüz için kasayı şu yap derim. Daha iyi olur uzun vadede. Diğer parçalar sabit kalabilir.

Estus 7800 XT sisteminde özelleştirme yapsam olmaz mı? 9060 XT 16 GB mi 7800 XT mi daha mantıklı olur

9060 XT 16 GB mı 7800 XT'yi mi almalıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…