45-55 bin TL civarı laptop önerisi

Bütçe
45-55k

vaefail

Femtopat
Arkadaşlar merhab 45-55k civarı bütçem var ve laptoplara biraz bakındım ve bu laptopları buldum ve sizin fikrinizi merak ediyorum.
Gigabyte Aorus'u öneren çok kişi gördüm ve aklıma yattı ancak 2K ekrana RTX 4060 yetmeyeceğini söyleyenler olmuş bu yüzden kafam karıştı ve 4070LISI bulmaya çalıştım o da stokta yokmuş stoklar ne zaman yenilenir bilgisi olan varsa söylerse çok mutlu olurum.
Acer Nitro 16 da çok önerilenler arasında ama teknik servisi bayağı sıkıntıymış ve de 1TB olmaması da depolama sıkıntısı yaşarım gibi geldi.
HP Victus'a bayağı F/P denilmiş.

Sizlerin yorumunu almak isterim bu veya bunların dışında bana bir laptop önerisi yapabilir misiniz hem üniversite hem de oyun oynamak için kullanacağım bir 5-6 sene götürsün istiyorum:')

Son düzenleyen: Moderatör:
Acer'de Aorus stoku beklememi önerir misin peki ya da Acer alıp SSD takviyesi mi yapsam.

@YüzbaşıJohnPrice @Legender07 hocam müsait olursanız sizlerin fikirlerini de almak çok isterim.

Stok olsaydı Aorus derdim. Gelir mi bilmiyorum doğrusu. Beklemek istemezseniz Nitro tercih edebilirsiniz. HP hiç fikrim yok.

Gigabyte Aorus'u öneren çok kişi gördüm ve aklıma yattı ancak 2K ekrana RTX 4060 yetmeyeceğini söyleyenler olmuş bu yüzden kafam karıştı.

Ayrıca bu tam olarak doğru değil. Beklentinizle doğru orantılı bir durum. İleri dönük çoğu AAA oyunu 60FPS alacaksınız. DLSS, FSR modlar derken durum daha değişir.
Örnek olması açısından bende 11800H, 3070(105W)MUX yok, 4K OLED, 16 DDR4 Gigabyte Aero 15 var. Normal 3070 140-150W 3070(105) daha güçlü (teoride) uygulamada performans abartıldığı kadar değil. Birkaç FPS derdinde değilim.
Aldığım sentetik(time spy, fire Strike, FurMark) test ile doğru orantılı olarak oyunlarda ki FPS şahane (çoğu oyunda DLSS kapalı)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
kanalımda çeşitli oyun testleri var. Şu halde 2021'den kalma kart benim için muhteşem performans veriyor. 4060 2K için 50-60 4-5 sene yeter (uygun ayarlarda)
Yine de iki kart arasındaki performans fiyat odaklı tercih edilebilir. En az %15 performans farkı var. Aorus için tüm donanım, kasa, soğutma aynı sadece 4070 farklı. Stokta olmaması ve dönem dönem 4060 45-46k gibi fiyata satılması dolayısıyla tercih edilebilir. Kaldı ki 4070 Aorus 52-56k (son dönemde 55-56k hatırlıyorum) satıldı.
Aorus hakkında bilmeniz gereken.
-Yükseltme konusunda cimri firma.(Rusya'da böyle, Türkiye farklı değildir) yükseltme öncesi firma, satıcı, servis iletişime geçmenizi tavsiye ederim
  • Yazılımı bazen kararsız, bazen çok kötü. Çok gelişmiş bir arayüze sahip. 7-10 güne alışırsınız
  • Servisi şu firma diyemem(forumdan bildiğim kadarıyla MSI servisi)
  • Gelişmiş BIOS açmak için saçma metotlar işe yarıyor.(Rus forumlarında gördüğüm kadarıyla) normalde çoğu özellikleri kilitli. Gelişmiş BIOS yaptığınız tercih ne kadar etkili olur bilmiyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı