Çekirdek performansı ve CUDA çekirdekleri Render performansını etkilediği için Intel işlemci ve NVIDIA ekran kartı tercih ediyorum.Hocam sadece soracağım. Neden ekran kartı olarak AMD değil de NVIDIA tercih ediyorsunuz özellikle?
Hayır bütçeye işlem soğutucu dahil değil. Seçilen işlemciye göre yeni anakart alacağım duruma göre, DDR5 olmasına dikkat ederseniz sevinirim.Anakartınız nedir?
Aynı zamanda bütçeye işlemci soğutucuda dahil mi?
Hayır, elimde parça var. Monitör, klavye gibi ekipmanlarım var, DDR5 32GB RAM ve kullandığım bir kasam da var. Şu anda sistemime daha uzun yıllar götürecek bir upgrade yapmak istediğim için işlemci, ekran kartı ve duruma göre anakartı değiştireceğim.İçimden bir ses şuan elinizde hiçbir parça yok diyor. Öncelikle işlemci ve ekran kartı almak istiyorsunuz gibi duruyor. Tüm sistem için max bütçe kaç TL? Monitör dahil mi?
AMD işlemci almayarak en büyük hatayı yapmış olursunuz.Bütçem 45k sadece ekran kartı ve işlemci için render ve çekirdek performansını da gözeterek öneriler yaparsanız sevinirim.
İşlemci olarak kesinlikle Intel,
Ekran kartı olarak da NVIDIA tercih edeceğim, dolayısıyla AMD ürünlerinden önermezseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.
AMD işlemci almayarak en büyük hatayı yapmış olursunuz.
Render için r9 7900x i7 14700k'dan iyi olduğunu biliyorsundur umarım ve hala çekirdek sayısını önemli sanmanız beni benden alıyor. Bu işler artık çekirdek değil teknoloji üzerine gidiyor hocam. 10NM ile 5NM kapıştırıyorsunuz resmen.Galax RTX 4070 TI Super EX Gamer 1-Click OC 47UZM6MD9BUP 256 Bit GDDR6X 16 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Galax RTX 4070 TI Super EX Gamer 1-Click OC 47UZM6MD9BUP 256 Bit GDDR6X 16 GB Ekran Kartı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Galax RTX 4070 TI Super EX Gamer 1-Click OC 47UZM6MD9BUP 256 Bit GDDR6X 16 GB Ekran Kartı özelliklerini incele, 33.506,68 TL'den başlayan fırsatları...www.akakce.com Intel i7-14700K Yirmi Çekirdek 3.40 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Intel i7-14700K Yirmi Çekirdek 3.40 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Intel i7-14700K Yirmi Çekirdek 3.40 GHz İşlemci özelliklerini incele, 16.341,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Render için R9 7900X i7 14700K'den iyi olduğunu biliyorsundur umarım ve hala çekirdek sayısını önemli sanmanız beni benden alıyor. Bu işler artık çekirdek değiş teknoloji üzerine gidiyor hocam. 10nm ile 5nm kapıştırıyorsunuz resmen.
AMD Ryzen 9 7900X On İki Çekirdek 4.7 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 9 7900X On İki Çekirdek 4.7 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 9 7900X On İki Çekirdek 4.7 GHz İşlemci özelliklerini incele, 13.049,99 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart özelliklerini incele, 7.237,06 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
AMD render konusunda vasat. GPU'da.Nasıl yani? AMD tamamen oyun kartı olarak mı geçiyor ki. AMD kullanarak Render alamaz mı arkadaş?
Bende diyorum ki hocam bu dönemde çekirdek sayısı tamamen göz boyama. İntel zamanından beri böyle yapıyor. Çekirdek sayısının hiçbir önemi kalmadı. NM ve bize sundukları teknoloji. Bunlar olmadığı sürece istersen 30 çekirdek yap ama yine birşey fark etmeyecek.Hacı dediğimi anlamamışsın sanırım, ben Intel daha iyi demiyorum konu sahibi Intel istiyor diyorum.
Zaten diyeceğimizi dedik ama buna karar vermek bize düşmez.
merhabalar, bende render amaçlı intel almayı düşünürken kararsız kaldım, hangi amd işlemcisi render için en iyisi acaba? 16 bin aşmayanRender için r9 7900x i7 14700k'dan iyi olduğunu biliyorsundur umarım ve hala çekirdek sayısını önemli sanmanız beni benden alıyor. Bu işler artık çekirdek değil teknoloji üzerine gidiyor hocam. 10NM ile 5NM kapıştırıyorsunuz resmen.
AMD Ryzen 9 7900X On İki Çekirdek 4.7 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 9 7900X On İki Çekirdek 4.7 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 9 7900X On İki Çekirdek 4.7 GHz İşlemci özelliklerini incele, 13.049,99 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
,MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart özelliklerini incele, 7.237,06 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Unutmuşum i7 14700k'yı trafo ve soba olarak kullanabilirsiniz efendim. 7800X3D tam olarak oyun üzerine kurulu bir işlemci ki X3D modellerinin render performansı asfalt.