Merhaba bilgisayar toplamayı düşünüyorum bütçem 45k fakat çok gerekli olursa 50'ye çıkabilirim. Ben kendimce cahil olmama rağmen bir sistem topladım ve bunu bilen arkadaşlar danışmak isterim. Belirtmek istediğim birkaç detay var. Öncelikle 4K gibi bir arzum yok yıllardır kötü bir monitörle takıldıgım için(1600x900 monitörüm)2K bile bana cok farklı geleceğini düşünüyorum o yuzden 2K üzerine çıkmak gibi bir amacım yok. Bütçeye monitör de dahil.
FPS oyunları veya rekabetçi oyunarla pek aram yok, arada DotA atıyorum rekabetçi sayılır mı bilmem çok ciddiye aldığım söylenemez. Genellikle tek kişişik AAA oyunları seven ve tek kişilik oyunlar oynayan birisiyim. Modelleme ve render yapıyordum ama bıraktım o yüzden bilgisayarı toplarken ve topladıgım sistemi eleştirirken sadece Gaming üzerine odaklandığımı unutmayın. Wi-Fi ve Bluetooth gibi şeyler aramıyorum CD girişine de gerek yok artık her şeyi indirerek veya flash bellekle halledebiliyoruz. Son olarak her şeyi vatandan almak istiyorum çünkü arızalanma konusunda en hızlı ve en iyi destek alabileceğim yer vatan. RGB ve renkli ışıklar gibi bir takıntım yok olmasa daha iyi olur.
Ekran kartı olarak NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti tercih ettim ama hangi modelini(ASUS MSI vs) alacağımdan emin değilim.
İşlemci olarak AMD Ryzen 5 5600X düşünüyorum.
Anakart olarak MSI B550-A Pro AMD B550 soket AM4 DDR4 4400mhZ (Bluetooth ve Wi-Fi ihtiyafcım yok)
RAM olarak cok kararsızım ama şu anlık G.Skill 16 GB (2x8GB) Trident Z Neo DDR4 3600MHz AMD Ryzen uyumlu olanı seçtim (bu arada benim bilgisayarda 2 adet 2x8'lik RAM var onları da ekstra olarak ekleyebilirim anakarta)
SSD önemli çünkü hard disk almayı düşünmüyorum sadece SSD kullanmak istiyorum o yüzden 1TB olan Samsung 870 EVO SATA 3.0 560 MB okuma 530 MB yazma olanı seçtim. 1TB yeter çünkü sürekli farklı oyunları oynayan birisi değilim yani bir oyunu bitirip silip sonra başka bir oyuna geçiriyorum aynı anda birçok oyun oynadıgım söylenemez. Ayrıca SSD için çok ucuz olanları seçin diye tavsiyeler duydum oyun için çok fark yaratmıyormuş bu konuda da fikirlerinizi duymak isterim.
Power konusunda biraz kararsızım ileride upgrade yaparsam yeterli olur mu bilmiyorum ama ASUS TUF Gaming 650W 80 Plus Bronze seçtim. Bizim burada arada elektrikler gidip geliyor o yuzden Power konusunda dikkat etmem gereken bir şey varsa duymak isterim.
Kasa konusunda da bayağı kararsızım ama biraz baktım ve ASUS TUF Gaming GT301 3x120mm ARGB fanlı temperli cam ATX oyuncu kasasını seçtim.
Kasa ile birlikte fanlar geliyor sanırım o yüzden fan eklemem gerekiyor mu bilmiyorum. İşlemciye ekstra fan almam gerekiyorsa söyleyin çünkü o konuda pek bir fikrim yok.
Monitör kısmı önemli o yüzden onu biraz araştırdım ve LG UltraGear 27gn880 üstünde karar kıldım çünkü G-Sync özelligi var 1ms gecikme bir sürü özelligi de digerlerine göre fiyatına göre çok iyi duruyor. Ama dedigim gibi bu konuda 2K 144Hz 27 inc monitör önerilerinize acıgım. Tekrarlayayım 4K gibi bir arzum yok zaten 3060 Ti da 4K için az kalır diye düşünüyorum.