45 bin TL'ye kadar Windows laptop tavsiyesi

Bütçe
45000

Justinus

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba, bana bir Windows laptop lazım. Beklentilerim, uzun şarj, iyi donanım ve iyi bir ekran. İş (yazılım, Excel vb) odaklı bir şey istiyorum ama sürekli güncellemekle uğraşmayacağım için iyi bir şey almak istiyorum. Ekran kartı dahili veya harici olabilir. Oyun oynamıyorum. Ayrıca portatif ve iyi şarj kapasitesi olan bir şey olursa memnun olurum.

Bende halihazırda MacBook Pro 16 inc var ve günlük işlerimi (film, dizi vb) oradan hallediyorum ama bundan da içerik tüketebilmek isterim. Son olarak bütçe 45 bin TL olarak belirledim. Ama beni ikna edecek bir bilgisayar olursa üstüne çıkmamda da sorun yok.

Şimdiden teşekkür ederim, iyi sosyaller.

İyiymiş, bu işlemcileri ilk kez görüyorum. Nasıllar, performans olarak?
Yani güzeller, yeni nesil az şarj tüketen işlemciler ikisi de. Intel olan bir tık daha güçlü, AMD olanın pili bir tık daha uzun gidiyor.

Ya genelde şarjda olacak performans bi tık daha önde. Mesela ben macbookta full kullanımda 10 saat civarında şarj alıyorum, hiç performans düşüşü olmadan. Bunlarla ilgili çok inceleme de yok. Çoğunlukla reels var. tam bilgi edinebileceğim bir yer var mı? Çünkü aklıma yattı, sadece ram 16 yerine 32 olsa çok daha iyi olurdu benim için

Ya genelde şarjda olacak performans bir tık daha önde. Mesela ben MacBook'ta full kullanımda 10 saat civarında şarj alıyorum, hiç performans düşüşü olmadan. Bunlarla ilgili çok inceleme de yok. Çoğunlukla Reels var. tam bilgi edinebileceğim bir yer var mı? Çünkü aklıma yattı, sadece RAM 16 yerine 32 olsa çok daha iyi olurdu benim için
Intel işlemcilinin incelemesi:

Ryzen işlemcilinin incelemesi:

Yalnız bu incelemeler biraz fazla detaylı, kafanız karışabilir 😬

Hazır boş vaktim varken bi kahve alıp okuyayım, teşekkürler :)
Aslında en çok merak ettiğiniz kısım batarya olduğundan onun için hemen bir şey söyleyebilirim.

Intel model 12 saat video oynatabiliyor ve 15 saat surfing yapabiliyor.
Ryzen model 15 saat video oynatabiliyor ve 12 saat surfing yapabiliyor.
İki model de tam yük altında 2.5 saat gidiyor.

MacBook'a karşın fena olmayan değerler.

Aslında en çok merak ettiğiniz kısım batarya olduğundan onun için hemen bir şey söyleyebilirim.

Intel model 12 saat video oynatabiliyor ve 15 saat surfing yapabiliyor.
Ryzen model 15 saat video oynatabiliyor ve 12 saat surfing yapabiliyor.
İki model de tam yük altında 2.5 saat gidiyor.

MacBook'a karşın fena olmayan değerler.
Macbook tam yükte de aşırı iyi sonuçlar veriyor. Ama şuan bi windows lazım, mecburen bir tane almam gerekiyor. Alacaksam en azından MacBook tan çokta geri kalmayan bir laptop almak isterim :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı