45 bin TL'ye laptop önerisi

Bütçe
45000
Ek olarak alacağınız modeli değerlendirirken ek SSD slotu olup olmadığına da bakın, yoksa ucuz diye aldığınız modelin niye ucuz olduğunu kötü bir zamanlamayla öğrenirsiniz. 😁 HP Victus için demiyorum, latife yani. 😂

AMD islemcili Victus'larin hepsi tek SSD slotlu maalesef. HP bir turlu sığdıramadı AMD islemcili anakarta 2. SSD slotunu. Sırf 1 tane SSD slotu için butun donanımdan kısmak saçma ama. Icindeki SSD'yi cikartip yukseltebilir.

Mesela hocam, verdiğiniz HP Victus modelinde 8x2 RAM varsa sıkıntı olur veya 2. bir SSD slotu yoksa, tabii 2. SSD slotu herkese gerekmeyebilir orası ayrı konu fakat bir oyuncuya özellikle 512 GB depolama hiç yeterli olmuyor. O yüzden 2 SSD slotlu, 1 TB SSD'li, 32 GB RAM'li veya 16 ise 1x16 RAM'li almayı tercih ediniz.

AMD islemcili Victus'larin hepsi tek SSD slotlu maalesef. HP bir turlu sığdıramadı AMD islemcili anakarta 2. SSD slotunu. Sırf 1 tane SSD slotu için butun donanımdan kısmak saçma ama. Icindeki SSD'yi cikartip yukseltebilir.
Hocam ben future-proofing yönüne daha çok bakıyorum çünkü işlemci ve ekran kartı zaten çoğu oyunu rahatça kaldırabilecek düzeyde ama RAM Discord, Google ve oyunu aynı anda açmaya yetmedikçe ve tek başına 120 GB yer kaplayan 5 oyunu bile kaldıramadıkça pek anlamı kalmıyor zannımca.

Mesela hocam, verdiğiniz HP Victus modelinde 8x2 RAM varsa sıkıntı olur veya 2. bir SSD slotu yoksa, tabii 2. SSD slotu herkese gerekmeyebilir orası ayrı konu fakat bir oyuncuya özellikle 512 GB depolama hiç yeterli olmuyor. O yüzden 2 SSD slotlu, 1 TB SSD'li, 32 GB RAM'li veya 16 ise 1x16 RAM'li almayı tercih ediniz.

Hocam ben future-proofing yönüne daha çok bakıyorum çünkü işlemci ve ekran kartı zaten çoğu oyunu rahatça kaldırabilecek düzeyde ama RAM Discord, Google ve oyunu aynı anda açmaya yetmedikçe ve tek başına 120 GB yer kaplayan 5 oyunu bile kaldıramadıkça pek anlamı kalmıyor zannımca.

RAM 1 adet 16 hocam 1 RAM slotu bos. Ayni donanima sahip Lenovo LOQ cihaz şu an 48000 bandinda hem de 8 GB RAM ile. Bence sırf 1 SSD slotu icin ekstra 7K vermek cok saçma. Attigim victuslar cok iyi fiyatta suan.

RAM 1 adet 16 hocam 1 RAM slotu bos. Ayni donanima sahip Lenovo LOQ cihaz şu an 48000 bandinda hem de 8 GB RAM ile. Bence sırf 1 SSD slotu icin ekstra 7K vermek cok saçma. Attigim victuslar cok iyi fiyatta suan.
Hp Victus Laptop 16- S0046NT 892P4EA Amd Ryzen 7 - 7840HS 32GB Ram 1tb SSD 8gb Geforce Rtx 4060 16.1 Inç Fhd Freedos Siyah Taşınabilir Bilgisayar

Asus Tuf Gaming A15 FA507NVR-LP030 Amd Ryzen 7 7435HS 16 GB 512 GB SSD Rtx 4060-140WATT 144 Hz Freedos 15.6" Fhd Taşınabilir Bilgisayar

Asusta boş ram ve ssd slotları mevcut.Asıl merak ettiğim işlemcilerin farkı,malzeme ve soğutma kalitesi

HP Victus laptop 16- S0046NT 892p4EA AMD Ryzen 7 - 7840HS 32 GB RAM 1TB SSD 8 GB GeForce RTX 4060 16.1 ınç FHD FreeDOS siyah taşınabilir bilgisayar.

ASUS TUF Gaming A15 FA507NVR-LP030 AMD Ryzen 7 7435HS 16 GB 512 GB SSD RTX 4060-140watt 144 Hz FreeDOS 15.6" FHD taşınabilir bilgisayar.

ASUS'ta boş RAM ve SSD slotları mevcut. Asıl merak ettiğim işlemcilerin farkı, malzeme ve soğutma kalitesi.

TUF onermem dusuk modelleri fazlasiyla isiniyor A15 serisinin. Victus alinir. Diger attigim 8845ha Victus'la arasindan secebilirsiniz hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı