ToXyGeN
Hectopat
Daha fazla
Arkadaşlar selamlar, durumu kısaca anlatayım. YKS öğrencisiyim, 3 hafta sonra sınavım var. Elimde Gaming laptop var, ancak sınavdan sonra masaüstü bilgisayara geçeceğim. Aklımda parçaları ve ekipmanları topladım, ancak satın alımı sınavdan sonra yapacağım. Öncelikle 8 GB VRAM ileride sıkıntı olacağını biliyorum, ancak bilgisayarı sayısal olmadığım için derslerde kullanmayacağım. Sadece oyun. Oyun da üniversite sonrası pek mümkün olmayacağından, aldığım sistem beni 4 yıl gibi bir süre götürsün yeter. Onun dışında bu sistem bugün nasıldır, parçalardan "bu kötü, bunu şununla değiştir" dediğiniz varsa duymak isterim. Aynı paraya AM5 sistem bulursanız da bakarım tabii ki. Ekran kartını AMD değil, NVIDIA almak istiyorum DLSS 3.5 vb. konulardan dolayı. Şu an bu sistem bana ekipmanlar hariç İncehesap'ta 41.000 TL'ye geliyor. Yorumlarınızı bekliyorum.
not: Parçaları tek tek toplama şekilde almayacağım uğraşmamak için. Tek tek alsan daha ucuza gelir gibi yorumlar yapmayın.
not: Marka takıntım yok ancak ekran kartında Gainward, INNO3D gibi markaları almak istemiyorum(teknik bir sorun olunca destek bulabilmek adına vs.).
not: Parçaları tek tek toplama şekilde almayacağım uğraşmamak için. Tek tek alsan daha ucuza gelir gibi yorumlar yapmayın.
not: Marka takıntım yok ancak ekran kartında Gainward, INNO3D gibi markaları almak istemiyorum(teknik bir sorun olunca destek bulabilmek adına vs.).
- AMD Ryzen 5 5600X 3.70 GHz soket AM4 MPK işlemci.
- ASUS Prime B550M-K ARGB Gaming anakart.
- ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti EVO OC Edition 8 GB ekran kartı.
- G.Skill Ripjaws V siyah 32 GB (2x16 GB) 3600MHz CL18 DDR4 Gaming RAM.
- Kingston Renegade SRNGS/1000G 1TB 7300/6000MB/s PCI-e 4.0 NVMe SSD disk.
- ASUS TUF Gaming GT301 ARGB fanlı temperli cam USB 3.1 ATX mid-Tower Gaming kasa.
- ASUS TUF-Gaming-650b 650W Gaming Power Supply.
- BitFenix A1 Air cooler ARGB Black 120mm kule tipi işlemci soğutucu.
- ASUS TUF Gaming VG249Q3A 23.8″ 1ms 180Hz FreeSync IPS Full HD Gaming monitör.
- HyperX Cloud 3 kulaklık.
- SteelSeries Rival 5 mouse.
- Logitech G512 Carbon klavye.