- Makaleler
- 18
Daha fazla
Bu tarz sorunları ben yaşadığım zaman basit yöntemlerle çözmeye çalışıyorum modeme reset atmak gibi. Jitter ping gibi sorunlar olabiliyor. İnsanlar bir şey diyor mu, Down Detector'de rapor var mı diye bakarım. YouTube'dan kaynaklanan bir şey olsaydı insanlar da bahsederdi.1080p de izliyorum. Tüm videolarda değil bazı videolarda sürekli atladığımda video takılıyor. Sayfayı yenilemem gerekiyor.
IDM nedir? Çerezleri bu sabah temizledim, bilgisayarım da eminim ki herhangi bir virüs yok ve Opera GX dışında kullandığım internet harcayan bir program yok.Emin olmamakla birlikte, MediaFire'ın size sağladığı hızın düşük olma ihtimali var mı?
Telefonda IDM kullandığım zamanlar IDM'den dosya indirdiğim zaman normalde dosya kaynağının bana sağladığı hızdan daha fazlasıyla indiriyordum. Bu veya bunun gibi indirme hızını aşabilen indiricilerden dosya indirmeyi denediniz mi?
Ve çerezleri temizlemek, virüs taraması yapmak, arka planda internet harcayan programları durdurmak gibi basit yöntemleri denediniz mi?
Bu internet download manager paralı herhalde.Sitelerde indirme yaparken bu uygulamayı kullanın.
Internet Download Manager is a powerful download accelerator
Internet Download Manager (IDM) is a tool to increase download speeds by up to 10 times, resume or schedule downloads and download streaming videoswww.internetdownloadmanager.com
Açık değil.Hocam Opera GX'in "GX Control" diye bölümü var sol tarafta orada Network Limiter açık mı bakar mısınız?
İndirdim ancak nasıl kullanacağımı bilmiyorum.Mediafire ile bu hızın tamamını kullanabilmeniz lazım. Aynı indirmeyi bir de FDM ile dener misiniz? Free Download Manager.
İndirmek istediğin dosyanın indirmesini başlat, sonrasında tarayıcıda indirme paneline git ve indirmekte olduğun dosyaya sağ tıkla, indirme bağlantısını kopyala de, FDM'e gir, sol üst köşeden +'ya bas, linki yapıştır. Dosyayı kaydedeceğin konumu ve seç ve indirmeyi başlat. Bu kadar.İndirdim ancak nasıl kullanacağımı bilmiyorum.
İndirmek istediğin dosyanın indirmesini başlat, sonrasında tarayıcıda indirme paneline git ve indirmekte olduğun dosyaya sağ tıkla, indirme bağlantısını kopyala de, FDM'e gir, sol üst köşeden +'ya bas, linki yapıştır. Dosyayı kaydedeceğin konumu ve seç ve indirmeyi başlat. Bu kadar.
Arkadaşın attığı Internet Download Manager, kısaca IDM.IDM nedir?
30 günlük ücretsiz denemesi varmış. E-mail veya kredi kartı istenmiyormuş.Bu internet download manager paralı herhalde.
Sanırım IDM ile aynı işlevi görüyor arkadaşın anlattığına göre. İndireceğiniz dosyaya indir demeden sağ tıklayıp Bağlantıyı Kopyala diyerek de dosyanın bağlantısını alabilirsiniz.İndirdim ancak nasıl kullanacağımı bilmiyorum
İnternetinle bir alakası yok tamamen kullandığın indirme sitesinin sana verebildiği hız ile alakalı. Bende de 100mbps internetim olmasın rağmen 4mb/sn hızı geçmiyor. Muhtemelen o dosyanın gün içinde ne kadar çok indirildiğine veya senin mediafire'dan gün içinde ne kadar çok dosya indirdiğine bağlı olarak sana o kadar az hız vermiştir. Yapabileceğin en iyi şey indireceğin dosyayı sana daha fazla hız verebilecek sitelerden bulup indirmen. Tercihen google drive.Merhaba.
İnternet hızım ortalama 45 Mbps ancak indirmelerde 700 KB/s. Opera GX kullanıyorum ve dosyası indirdiğim site MediaFire. Speedtest.com verileri:
Eki Görüntüle 1363348
İnternetinle bir alakası yok tamamen kullandığın indirme sitesinin sana verebildiği hız ile alakalı. Bende de 100Mbps internetim olmasın rağmen 4mb/sn hızı geçmiyor. Muhtemelen o dosyanın gün içinde ne kadar çok indirildiğine veya senin MediaFire'dan gün içinde ne kadar çok dosya indirdiğine bağlı olarak sana o kadar az hız vermiştir. Yapabileceğin en iyi şey indireceğin dosyayı sana daha fazla hız verebilecek sitelerden bulup indirmen. Tercihen Google Drive.
MediaFire normalde full speed verebiliyor sorunsuz. Ancak bazen bazı tarayıcılarda bu hızları göremeyebiliyorsun. MediaFire'da, MediaFire kaynaklı herhangi bir hız limiti söz konusu değil. Yani Turbobit vb servisler gibi değil.Doğru söylüyorsunuz, MediaFire sitesinden herhangi bir şey indirdiğimde 800kb/sn geçmiyor ancak Google Drive veya FDM (Free dawnload Manager) kullandığımda indirme hızı 8mb/sn kadar çıkabiliyor.
MediaFire normalde full speed verebiliyor sorunsuz. Ancak bazen bazı tarayıcılarda bu hızları göremeyebiliyorsun. MediaFire'da, MediaFire kaynaklı herhangi bir hız limiti söz konusu değil. Yani Turbobit vb servisler gibi değil.
Benim 10 mbps bağlantım var;
Eki Görüntüle 1365177
Tamamını kullanabiliyorum.
Türkiye'deki 50 mbps internetimle Edge veya Chrome'dan indirme yaparken 600 kb/s ama Brave, IDM veya FDM ile indirme yaparsam 4.5 mb/s indirme hızlarına ulaşıyorum. Bu bazen GDrive'da da oluyor, OneDrive'da da.
Lokasyon bile problem olabilir. MediaFire normalde hız limitlemesi yapmaz dediğim gibi.Kullandığım tarayıcı Opera GX, bence sorun ya MediaFire yada tarayıcı da başka siteden indirince (Google Drive vb.) 8mb/s ulaşıyor.