450 TL Ekran Kartı ve PSU Önerisi

berkayelmali

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 450 lira bütçem var. Sistemim şu şekilde:
  • Intel i7 3770 3.40 GHz CPU
  • HD 7570 2 GB GPU
  • 8 GB 1333 RAM
  • MSI H61 P20 G3 anakart
Bu sistemde resimdeki PSU takılı. Ben bu sisteme yeni ekran kartı almak istiyorum, GTX 750 Ti. Bildiğim kadarıyla çok az güç yiyen bir kart. PSU yeterli mi? Yeterli değilse 450 lira bütçeye 1 ekran kartı 1 de PSU sığacak şekilde öneri verir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yazık ki yeterli değil. Sağlıklı bir kullanım için 12V kanalından 20A vermeli ve 400W gücünde olmalı. Alınacak PSU'nun 80 Plus verimlilik sertifikasına sahip olması da iyi bir özellik olur. HD 7570 performans konusunda fena değil. GTX 750 Ti alamayacağınız için, PSU'ya bütçe ayırdığınızda daha kötü bir ekran kartı almak zorunda kalacaksınız. HD 7570'ten sonra alacağınız performans, verdiğiniz paraya değmeyebilir. Size tavsiyem paranızı harcamayın biriktirin. Daha iyi bir yükseltmeden veya yeni sistem toplamaktan yana kullanın hakkınızı. Sisteme SSD alabilirsiniz dilerseniz, genel kullanım ve oyunların açılma süreleri hızlanmış olur. Harddisk yavaşlığı kaynaklı takılma sorunları "varsa" onlar ortadan kalkmış olur. Tavsiyem Samsung 750 / 850 Evo serisi. Kingston V300 serisi almayın. HyperX ya da Fury serisine bakabilirsiniz. İleride sistem topladığınızda da bu kasadan söküp ona takabilirsiniz. Güzel bir yatırım olur.

Herhangi bir sorunum yok ama 7570'le Assassin's Creed Syndicate falan oynanmıyor. GTX 750 Ti 300 Watt'lık bir PSU'da çalışmıyor mu?

Bahsettiğim özelliklerden biraz daha düşük özelliklere sahip PSU ile çalıştığını biliyorum. Ancak sistemin stabil çalışması için önerilen değerleri yazdım. 300W zaten yeterli değil, 350W 12V kanalından 18A sağlayan PSU ile çalıştığına şahidim. Bir oyunda sorunsuz kullanırken, başka oyunda yetersiz gelip performans sorunu çıkarabilir. Sistemi riske atmanın bir manası yok.

Peki R7 360 nasıl bir kart? Yüksek güç tükettiğini biliyorum ama 450 Watt'lık bir PSU ile 450'ye denk geliyor. Ayrıca sormak istediğim bir de PSU yetmezse sadece verim mi alamam yoksa zarar verir mi parçalara?

PSU yetmezse bilgisayar açılmaz. R7 360 günümüzde çıkan oyunları orta ayarda oynatabilecek bir kart. 400W yeterlidir bunun için.

PSU yeterli gelmeyince mavi ekran verebilir, görüntü gidebilir, grafik hataları oluşabilir, sistem donup kalabilir, hiç açılmayabilir. Genel kullanımda hiç sorun olmayıp, oyun açınca çökebilir. Ek olarak PSU'ya aşırı yüklenildiği için sağlıklı kullanım olmaz. Zarar görebilir. Hasarlı bir PSU'nun da sistemi sağlıkla çekip çevirmesini bekleyemeyiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…