450 TL İşlemci Önerisi

Makaleler
2
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar ben sistem toplamayı düşünüyorum da bazı kişiler Amd'nin çok ısındığını ve kötü olduğunu söylüyor benim Amd'den uzak durmamı söyleyip duruyorlar. Ben ne almalıyım soket fark etmez. Watch Dogs'a uygun bir şey olsun da. Bütçe 450 Tl.

Yalnız bir şey diyeceğim. Herkes işlemci önermiş ama ana kart ?

Tamam Amd düşünüyorum Recep abi demişti ki ''Amd'ye çok ısınıyor diyorlar'' demişti. ''Son yıllarda düzeltildi artık ısınma sorunu bile kalmadı'' dedi bir tanıtımda hangisi hatırlamıyorum. Amd alarak tasarruf etmek istiyorum işlemciye çok para vermek istemiyorum. Ekran kartına da bir o kadar vericeğiz çünkü.

Üzerinde ne kadar overclock denemesi yapıldığını bilemezsiniz. Bilgisayarı multimedia amaçlı kullanan bir aile falan tanıdık olursa, onlardan alınacak işlemci "doktordan araba" gibidir Ha i5 4590'ın ikinci elini şu anda nereden bulabilirsiniz, bilemem. Refresh serisi henüz çok taze. Bu arada ben de i5 4590 öneririm. Tabi "AMD çok ısınıyormuş" diye satın alınacak işlemci konusunda karar vermek de bana pek mantıksız geldi, ne yalan söyleyeyim. Kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin, mümkün olduğunca kendiniz deneyimlemeye çalışın. Kullandığınız işlemcinin komşudaki işlemciden 3-4 derece daha fazla ısınması size hiçbir şey kaybettirmez. Overclock yapıyor olsanız ya da ne bileyim; çok sıcak yerde yaşıyor, soğutma ve havalandırma seçenekleri sınırlı bir kasa kullanıyorsanız, bir de üstüne kullandığınız PSU'nun bir sürü gereksiz kablosu ve kasanızdaki bir sürü ekstra bileşen yüzünden hava dolaşımını optimize etme şansınız yoksa... Hani o zaman "işlemcim az biraz daha serin çalışsın da ömrü bir-iki yıl daha uzun olsun" dersiniz. Ama evde oturup oyun oynayacak, film izleyecek, internette vakit geçirecek bir kullanıcının 3-4 derecelik sıcaklık farkını dert edip ekstradan paralar harcaması ve içine sinmeyen kararlar alması bence lezzetsiz bir durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…