(Uzun uzun yazdım ama açıklama kısmını okumamışım kusura bakma, bazı parçaların zaten varmış. Yine de dursun bu burada. Aslında almayı düşünebilirsin çünkü elindeki parçalar pek iyi değil. Özellikle o ramden pek bir performans alamazsın. Anakartın yeni parçaları destekler mi emin değilim)
2 tane önerim var:
1)
Elraenn Parva - inventus
4300TL'ye zaten çok iyi bir pc bu ama gıcır gıcır olsun istiyorsan fiyat 5200'e çıkıyor.
* 36TL farkla mutlaka ama mutlaka Ryzen 5 2600'ü Ryzen 5 3500X yap. 3500X 36TL fiyat farkıyla 2600'ün çok çok üstünde, hatta 3600'e yakın ki o baya pahalı bir işlemci.
* 258TL farkla RX570'i RX580 yap. Aralarındaki performans farkı çok ciddi.
* 8GB rami 288TL farklı 16GB yap
* 240GB SSD'yi 288TL farkla 500 yap
2)
Teknobiyotik E1.5 Versiyon 2020 Oyuncu Bilgisayarı | Teknobiyotik
Bu da hali hazırda 4900 liraya baya iyi ama istersen işlemcisini 2600X veya 3500X yapabilirsin. Bunda başka bir şey yapmana gerek yok.
Bunların ikisi benim şimdiye kadar gördüğüm bu fiyat bandında en iyileri. Ben de bu fiyatlarda bir şeyler arıyorum, acayip araştırma yaptım ama bunlardan iysini bulamadım. Aynı parçaları İtopya'da topluyorum, çok uçuk fiyatlar veriyor. İkisi arasında seçim yapacak olsan hangisi olur dersen ilki benim içime daha çok siniyor çünkü ilki malzeme kalitesi olarak ikincisinden daha iyi. 2. bilgisayarı 1.nin 5200lük haliyle aynı standartlara getirirsen 5140 oluyor ama anakartı, kasası, powersupplyı falan birincisinden daha kötü oluyor. Pek değmiyor o fiyatın biraz daha ucuz olmasına. Eğer fiyat olarak bu kadar çıkamam dersen RAMlerini ve SSDlerini düşük tutmaya bak, sonra yükseltirsin her türlü. O zaman 4600'e falan aynı parçalarla alırsın. Bence şu an niyetin varsa acele et ve bunlardan birini (bence ilki) al geç, bu fiyatlara bir daha zor bulunur.