4500-5000 Liraya Sistem Önerileri

Joy

Kilopat
Katılım
17 Kasım 2014
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçen günlerde bir sistem kurmuştum ve bu sistemi aynen burda paylaşmıştım...
Konu kaynayıp sadece bir arkadaştan öneri aldığım ve gerçekten önerilerinize ihtiyacım olduğu için benzer bir konuyu tekrar açıyorum ama bu sefer sorular ile geldim...

İlk olarak GTX 980 alabilicek bir bütçem var fakat bu bütçe için bazı parçalardan kısmam gerekicek (i7 yerine i5 almak gibi, ssd yi 250 yerine 128 almak hatta alamamak gibi) sizce değer mi? Değerse gtx 980 ekran kartı için önerileriniz nelerdir? Yok bence i7 işlemci falan al gtx 970 sana geyet yeter diyorsanız önerileriniz nelerdir? Şöyle bir durum da var ben sistemimi ilk olarak 780 ti üzerine kurmuştum, eğer önerirseniz bu seçenekte hala geçerli.

İkinci sorum/durum ise ben her zaman '' Abi ekran kartım ile ana kartım aynı firmadan olsun güzel iş olsun'' mantelitesi ile düşündüm bu yüzden de sistemi ilk kurduğumda msi ekran kartı ve anakart üzerine odaklandım. Sonradan bu yaptığımın gereksiz olduğunu fark ettim. Demek istediğim ekran kartında böyle bir firma esnekliğine gidiyorsam anakarttada gidebilirim. Çok uzun zamandır çok kötü bir bilgisayar kullanıyorum bu yüzden de O.C. yapmak anakart bios ayarları vs. gibi olaylar hakkında çok tecrübesisiz. Bunu göz önünde bulundurarak sizden anakart önerilerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı