4500-5000 TL Android telefon önerisi

PiyazBey

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Samsung Galaxy Note 4'ten sonra yeni bir Android telefon almaya karar verdim.
Aradığım özellikler:
  • İyi bir pil ömrü.
  • Güncel güçlü işlemci (uzun ömürlü olması açısından).
  • Ortalamanın üstü kamera performansı.
  • Fazla oyun oynamıyorum ancak güncel oyunlarda performansı düşük olmasın.
Bunlar aradığım temel özellikler.
POCO F3 aklıma yattı. AMOLED ekran 90 Hz ve güçlü bir işlemcisi mevcut. Alacağım telefonlar 2. el de olabilir. Tavsiyeleriniz nelerdir?
POCO F3 hakkında sorunlar mevcut mu?

Hocam POCO F3 kamera olarak vasat bir model. 5000TL bandında en kötü kameralı telefon. Diğer özellikleri fena değil ama yazılım olarak da kötü. Ben bundan ötürü almazdım. S20Fe snapdragonlu versiyona bakabilirsiniz.

POCO F3'ün 90 Hz olması, onun ekranını kaliteli yapmıyor; ayrıca sırf işlemcisi için "alın" yorumu yapılamaz. Ben size şu an; Oppo Reno 5 öneririm.
Ayrıca POCO modelleri, kamerada berbatlar; "var ama yoklar" yani.

Hocam POCO F3 ekran olarak gerçekten de iyi bir (e4) AMOLED ekran kullanıyor. Ayrıca sanırsam 120Hz ekrana sahip. Bunlar iyi özellikler ama yazılım ve kamera performansında cidden vasatlar. O bütçede tartışmasız en iyi seçenek S20FE. Lakin bu telefonun Snapdragon'lu versiyonuna bakmanızı öneririm. Exynos işlemcili modelinden çok daha iyi bir performans sergiliyor.

Evet ekran 120Hz'imiş. Xaomi Mi 10T PRo hakkında ne düşünüyorsunuz? Gene 2.el bu fiyatlarda bulunabilir. Samsung Galaxy S20FE için ekranında kronik sorun var, Exynos işlemci çok ısınıyor ve performansı daha kötü diye forumda konular okudum. Sanırım yakın zamanda Snapdragon'lu işlemciler TR'de satılmaya başlanmış.
Bir piyasa araştırması yaptıktan sonra S20 FE Snapdragonlu hali gerçekten yüksek fiyatlara satılıyor. Xaomi 10T Pro'da karar kıldım. 4500TL civarında piyasada bulunuyor. Amoled ekran olmaması ve daha düşük kaliteli bir ön kamera sunsa da exynos işlemcili halinden daha iyi olduğunu düşünüyorum.
S20FE'ye göre daha uzun batarya ömrü daha performanslı bir işlemci ve kasa olarak daha sağlam duruyor.
Sizce exynos işlemcili hali ile gene de Xaomi'ye tercih edilir mi?

Son düzenleme:
S20 FE modelindeki dokunmatik sorunu giderildi. Exynos 990 modeli abartıldığı kadar bir ısınma yaşamıyor ancak rakibine göre dezavantajlı olduğu bir gerçek. S20 FE SD 865 versiyonunu alsaydınız daha iyi olurdu bütçeniz olsaydı. A52 modeline de bakabilirsin.

Mi 10t iyi bir model. Lakin o da yazılım konusunda kötü. S20FE de Exynos işlemci ilk zamanlarda çok fazla ısınma ve performans kaybı yaşıyordu. Ayrıca dokunmatik sorunları vardı. Bunları güncelleme ile düzelttiler. Ayrıca yeni gelen Snapdragon'lu S20FE 5499TL gibi bir fiyattan satışta. Şunu diyebilirim ki S20FE, mi 10t modelinden kamera, ekran, yazılım ve deneyim konusunda çok daha iyi. Tek eksiği işlemci idi. Artık o sorun da çözüldü. Şu an 5000TL bandında tartışmasız en iyi telefon bana göre kendisi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam reno 5 için işlemcisi için almayın yorumu yapılabilir bence

Hocam s20 FE linki alabilir miyim ben de alacağım eğer internette varsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…