700-800TL'lik GTX960'da bir çok oyunu ultrada oynatır. Mesele ultrada oynamak değil. Ultrada kaç FPS ile oynamakta. Zaten ekran kartlarının fiyat farkını belirleyen faktör bu oluyor. 980Ti ile şimdi çoğu oyunları 1080P ultrada 120-144 FPS aralığında oynarsın. 3 sene sonra ise yine ultrada oynarsın ama 30 FPS aralığında oynarsın. 30 FPS sana yetmeyeceğini düşünürsen ayar kısmak zorunda kalabilirsin.
Ekran kartı olarak R9 390X için şunu söyleyebilirim, Vatan Bilgisayar'da Asus AMD Radeon R9 390X internet mağazasında bulunuyor ama R9 390x eski bir ekran kart. Benim sana tavsiyem "Asus Strix R9 390X DCU3 OC 8GB D5 GAMING " alman olacak.
Not: Bahsettiğim ekran kartı Vatan Bilgisayar'ın internet mağazasında gözükmüyor ancak mağazanın kendisine gittiğiniz zaman sipariş usulü getirtebiliyorsun.
700-800TL'lik GTX960'da bir çok oyunu ultrada oynatır. Mesele ultrada oynamak değil. Ultrada kaç FPS ile oynamakta. Zaten ekran kartlarının fiyat farkını belirleyen faktör bu oluyor. 980Ti ile şimdi çoğu oyunları 1080P ultrada 120-144 FPS aralığında oynarsın. 3 sene sonra ise yine ultrada oynarsın ama 30 FPS aralığında oynarsın. 30 FPS sana yetmeyeceğini düşünürsen ayar kısmak zorunda kalabilirsin.
Zaten bir oyunun rahat oynanabilmesi için minimum 30 FPS yetiyor. Şuan mesela ben laptop kullanıyorum 4 yıllık ve GTA 5 gibi bir oyunu High ayarlarda oynuyorum ancak bazı oyunlarda laptopum kasma,donma yapıyor o yüzden yeni sistem alacağım.