4500 - 5000 TL Sistem Tavsiyesi

artful_racoon

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar, ben bu sonbahar 6 senelik sistemimi yenilemeyi düşünüyorum ancak kafamda birkaç soru işareti var, bunlar şöyle;

1-) Eski sistemimden kalma monitör, klavye - mouse ve mevcut SSD / HDD'lerimi kullanacağım için 4500 - 5000 TL bütçemi sadece donanıma ve kasaya yatıracağım. Sizce Black Friday indirimlerini beklemem mi daha mantıklı olur yoksa dolar daha yükselmeden en kısa sürede kasayı almam mı ?

2-) Şu anki monitörüm FreeSync desteklediği için ben AMD ekran kartlarına yöneliyorum ancak özellikle RX 5** serisinde sanırım WattMan hatası ve ısınma gibi sorunları varmış ve genelde insanlar GTX1660'ı tercih ediyormuş. Monitörümden memnunum ve yakın bir zamanda monitör değiştirmeyi düşünmüyorum, hali hazırda FreeSync destekli monitör olduğu için AMD ekran kartı almam mı doğru olur yoksa "Nvidia al, Freesync'e takılma." mı dersiniz?

3- Eski kasam kendi içinde 600W PSU ile gelmişti ancak hem eski sistemimi 6 sene kullandığımından ötürü PSU artık kaç sene dayanabilir bilmiyorum, hem de +12V'dan 432W güç verebildiği için örnek olarak Ryzen 3600 + RX590 gibi yeni bir sisteme yeterli gelmez gibime geliyor. Eski kasa bir şekilde yeterli gelir mi yoksa future-proof olması için iyi bir PSU alıp onun parasını diğer yerlerden kısmam daha mı doğru olur ? (8x2 RAM yerine tek stick alıp sonradan eklemek, ya da sadece PSU alıp bir süre eski kasada devam etmek gibi.)

4- Benim için alacağım kasanın parçalarını değiştirmeden uzun süre kullanabilmem çok önemli, bu yüzden özellikle işlemciden kısmak istemiyorum. Ryzen 3*** serisi (özellikle 3600) benim aklıma çok yatıyor ancak Intel hala daha future-proof bir seçenek olarak duruyor. Ayrıca bilgisayarda eski oyunları oynamak için emülatörlerle biraz uğraşıyorum ve bunlarda da genelde CPU single thread performance önemli oluyor. Buna bakarak, sizce Ryzen mi benim işime daha çok yarar, yoksa muadili bir Intel işlemciye yönelmem mi daha mantıklı olur?

Biraz uzun oldu ancak şimdiden teşekkür ederim, tavsiyelerinizi bekliyorum.

İncehesap

İşlemci
Intel Core i5-9400F 2.90GHz 6/6 9MB Soket 1151 65W 14nm İşlemci

Anakart
Msi H310M PRO-D PLUS Intel H310 Soket 1151 DDR4 2666Mhz mATX Gaming(Oyuncu) Anakart

Ram
Kingston HyperX Fury Black 16GB 2400MHz DDR4 Ram

Ekran kartı
INNO3D GeForce GTX 1660 Twin X2 6GB GDDR5 192Bit DX12 Gaming

SSD disk
WD Green 240GB 2.5

Kasa
Cooler Master MasterBox Q300P RC-MCB-Q300P-KANN-S02 RGB LED

Kasa güç kaynağı
Zalman ZM600-LX 600W Çift İleri (Dual Forward) 120mm Fanlı Güç Kaynağı

Toplam: 4.977,55 TL

Emin Akar i5 9400f ve H310🤔 Tek kanal RAM ve Sertifikasız güç kaynağı, bence siz sistem toplamayın.
Hocam indirimleri bekleyin dolar pek yükselmez gibime geliyor. İşlemci olarak AMD Ryzen 5 3600, B450 anakart, 8x2 3200MHz RAM, GTX 1660Ti, 600W 80+ Bronze Güç Kaynağı ve Hava akımı iyi olan kasa. Parçaların indirime girmesini bekleyin bu sistem sizi 10 yıl götürür Full HD yüksek ayarlarda gayet akıcı bir şekilde oynarsınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı