4500 Sistem toplama

exclusive07

Megapat
Yer
Beverly Hills, Kaliforniya
Merhabalar.

Önceki APU sistemimde çıkan sorunlar nedeniyle daha fazla uğraşmak istemedim ve elimde olan parçalarla 4500 lira bütçemle yeni sistem yapmaya başladım. Bugün bazı anakart, ekran kartı ve RAM'de indirim olduğu için bugün satın almayı düşünüyorum. Elimden geldiğince güncel bir sistem toplamaya çalıştım. Şu an bütçem kısıtlı oluğu için 8 GB RAM tercih edeceğim. Gelecek ay sistemi yükseltip 16 GB RAM takacağım. ASUS ekran kartında 150 liralık bir geri ödeme olacağı için 1830 lira civarına denk gelecek. Aşağı yukarı 4500 lira civarında ödeme yapmış olacağım. Güncel bir sistem toplamak istediğim için Intel bir sistem yapmayı düşünüyorum. Biraz kaliteli anakart almayı düşündüm ileride RTX seviyesi bir karta çıkmayı düşünüyorum. Öncelikle 500W PSU olduğu için intel + nvidia sistem için yeterli olacağını düşünüyorum. PSU'ya bağlı 4 + 4 pin bir CPU kablosu var. 6+2 ping PCI-E kablosu var. Yakın zamanda kasa, güç kaynağı ve m.2 ssd gibi parçaları tekrardan satın alıp sistemime takacağım.

Aklımda bir kaç soru var bazıları ekran kartının soğutmasının sıkıntılı olduğunu söyledi. "MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC" modelini önerdi.

Tercih ettiğim parçalar nasıldır? Ekran kartında ısınma problemi yaşar mıyım? PSU'dan gelen kablolar yetersiz midir?

Elimde olan parçalar;
Xigmatek asgard 382 Pure Black Edition 500W MidT ATX siyah kasa.
Samsung 500 GB 850 Evo SATA 3 SSD.

Satın almayı düşündüğüm parçalar;
Anakart, Ekran Kartı, Ram, İşlemci

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-09-17 at 19.49.30.jpeg
    WhatsApp Image 2020-09-17 at 19.49.30.jpeg
    251,7 KB · Görüntüleme: 49
  • WhatsApp Image 2020-09-17 at 19.47.20.jpeg
    WhatsApp Image 2020-09-17 at 19.47.20.jpeg
    88,3 KB · Görüntüleme: 59
Anakartı Z490 almadıktan sonra pahalı anakart almanın bir anlamı yok. Zaten B460 anakartla işlemci ve belleklere hız aşırtma yapamayacaksınız. Onun yerine daha uygun fiyatlı Gigabyte H410M H alıp ekran kartını Palit 1660S alabilirsiniz.
Palit kart hiç kullanmadım açıkcası. Onun yerine GTX 1660s Ventus tercih etmeyi düşünüyorum aslında. 2350 lira civarında o karta ne dersiniz?
Anakartı Z490 almadıktan sonra pahalı anakart almanın bir anlamı yok. Zaten B460 anakartla işlemci ve belleklere hız aşırtma yapamayacaksınız. Onun yerine daha uygun fiyatlı Gigabyte H410M H alıp ekran kartını Palit 1660S alabilirsiniz.
MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB 192Bit GDDR6 DX(12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (GeForce GTX 1660 SUPER VENTUS XS OC)
MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB 192Bit GDDR6 Fiyatı

Palit kart hiç kullanmadım açıkcası. Onun yerine GTX 1660s Ventus tercih etmeyi düşünüyorum aslında. 2350 lira civarında o karta ne dersiniz?

MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB 192Bit GDDR6 DX(12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (GeForce GTX 1660 SUPER VENTUS XS OC)
MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB 192Bit GDDR6 Fiyatı
O da olabilir. Aralarında performans ve soğutma anlamında pek fark yok. İkisi de giriş seviyesi modeller.

Palit güvenilir ve kaliteli bir markadır. Ancak MSI'da güzel bir indirim olduğu için ben olsam onu tercih ederdim.
Palit 1660S GP test ve incelemesi:

O da olabilir. Aralarında performans ve soğutma anlamında pek fark yok. İkisi de giriş seviyesi modeller.

Palit güvenilir ve kaliteli bir markadır. Ancak MSI'da güzel bir indirim olduğu için ben olsam onu tercih ederdim.
Palit 1660S GP test ve incelemesi:
Teşekkürler yorumların için bu gece büyük ihtimalle toplayacağım. Birde anakarta bağlayacağım power led, switch kabloları 6 yıl önce aldığım kasayla uyumlu mu? Güncelleme geldi mi? Birde Ekran kartının içerisinde vida çıkmıyor sanırsam, nasıl temin edebilirim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı