4500 TL Civarı Sistem Önerisi

Absinthe 92

Hectopat
Şu an 960mli laptop kullanıyorum.
Masaüstü sistem toplamak istiyorum ama işlemciler, Radeon ve NVIDIA ekran kartları arasında kayboldum. Aslında NVIDIA'lı sistem toplamak istiyorum ama Radeon ile daha iyi bir sistem toplayabilirsem onu da tercih ederim. Üstüne bir de 144Hz monitör alıp Total'de 6000 liraya işi bitirmeyi düşünüyorum. 75Hz. Monitör tercih edip sisteme ağırlık vermeye değer mi sizce. Genelde FPS oyunları oynuyorum.
300-400 lira daha fazlaya çok daha iyi bir sistem toplanabilirse bütçeyi biraz daha zorlarım.
Önereceğiniz sistemin azami kullanım süresi ne kadar olur ve ilerde upgrade yapmak istesem nerye kadar gider?
Ekran kartını ilerde OC yapabilir miyim ya da yapmalımıyım.

Bir de sistem toplama için önerebileceğiniz site var mı? Hazır sistem mi alsam direkt yoksa kendim mi toplasam.

Çok uzun zamandır laptop kullanıyorum o yüzden masaüstü dünyasından baya uzak kalmışım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
AMD Ryzen 5 1600 AF Altı Çekirdek 3.20 GHz İşlemci
Gigabyte B450M S2H AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
Adata GAMMIX D10 XPG GAMING 8 GB 3000MHz DDR4 AX4U300038G16A-SB10 PC Bellek (2 Tane)
Gigabyte GTX 1650 Super GV-N165SOC-4GD 128 Bit GDDR6 4 GB Ekran Kartı
SanDisk 480 GB SSD Plus SDSSDA-480G-G26 2.5" SATA 3.0 SSD
DarkFlash Pollux Mesh Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa
FSP FSP500-60AHBC 500 W Power Supply

Acer KG241QPBIIP 23.6" 1ms Full HD Freesync Monitör

Bütçeye göre 1660Super'e de geçebilirsin

Hazır sistem daha ucuza gelebilir üstteki arkadaşımızın söylediği gibi. FPS oyunları oynuyorsan 144 Hz ve üzeri tavsiye ederim. NVIDIA ve Radeon arasındaki kapışmada pek bir şey söylemek istemiyorum fakat fiyatlar apaçık ortada. Radeon mağduru da var NVIDIA mağduru da. Tabi Allah mağdur etmesin kimseyi. Yukarıda arkadaşın belirttiği sistem şu anda çok popüler ve birkaç değişiklik yapmak istedim. Benim sana o fiyat bandında önerebileceğim sistem şu şekilde;

R5 1600 AF fiyat performans bakımından çok güzel bir yerde.
B450M S2H.
T-Force RAM bulabilirsen onları öneririm ömür boyu garanti veriyorlar bulamazsan da Adata XPG öneririm.
Ekran kartı konusunda RX 580 ya da 590 öneririm. Bütçeyi biraz daha zorlarsan 5500 XT 8 GB versiyonunu öneririm ki fiyat olarak çok güzel bir kart ve 590 ile neredeyse aynı fiyatta.
SSD konusunda XPG'nin yüksek okuma yazma hızına sahip SX8200 serisi öneririm ve yazdıkları gibi gerçek değerlere sahip. (5 yıl garantili)
Kasa ve PSU olarak bir önerim yok fakat hava akışı düzgün olan bir kasa almanı tavsiye ederim. PSU ise 500W ve üzeri olması gerekir.
Monitör olarak ise bütçene göre bir şey seçebilirsin ki yukarıda belirtmiştim zaten özelliklerini. IPS panel alırsan daha memnun kalabilirsin diye düşünüyorum.

şunu da ekleyeyim; eğer biraz bekleyebilirsen R3 3300X işlemci çıkacak onun R5 1600'den daha performanslı olacağını söylüyorlar ve soketler yine AM4 olacak.

O.C mevzusuna gelince, pek overclock yapmam o yüzden yardımcı olamayacağım. Fakat bu yazdığım sistem ile uzun yıllar devam edebilirsin ki şu andaki oyunların çoğunda 100 FPS'in üzerinde alacaktır.

Hazır sistem siteleri olarak İncehesap ve İtopya kullanabilirsin İncehesap sitesinin fiyatları biraz daha ucuz geldi sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…