4500 TL i7 6700K ile sistem toplama

XEntrkaX

Hectopat
Daha fazla  
Bütçe 4.500 TL civarı arkadaşlar. Geleceğe yönelik olsun diye i7 ile toplamak istiyorum sonradan ekran kartını falan değiştiririm belki. Monitörsüz olarak alabileceğim en iyi sistem nedir ? (5000 TL'ye çıkmasın lütfen)

Son düzenleyen: Moderatör:
4477TL.jpg

i7 6700K alırsan i7 6700'e göre işlemciye yaklaşık 130-140 TL fazla vereceksin. Artı overclock için en az 120 mm sıvı soğutma alman gerekecek, en ucuzu 240 lira civarlarında. Anakartı en ucuz Z170 anakartlardan birini aldığın varsayarak artı fiyat olarak saymıyorum. Yaklaşık 380 TL'nin sana karşılığı yaklaşık %10 işlemci performansının yükselmesi olacak. Benim düşüncem bu parayı bunun yerine ekran kartına yatırman (oyun için konuşuyorum) sana daha uzun süre yüksek performans sağlayabilir.
Önerim:
4500.png

Soğutucu olarak ne almalıyım ?
K serisi işlemciler için 240mm radyatör lazım. H80i dışında 120mm bir soğutucu OC yapacaksanız yeterli olmayabilir. Ayrıca oyun için toplayacaksanız ve render gibi işlerle uğraşmayacaksanız K işlemci almanıza gerek yok. H bir anakartla 6700 almanız size hiçbir şey kaybettirmeyecektir. Bunun yanında KabyLake ve Zen yakında çıkar. Beklemenizde fayda olduğunu düşünüyorum. Sonra böyle olmayın:
FB_IMG_1475333771316.jpg

Oyun için toplanacağını düşündüm ve böyle bir sistem öneriyorum. Önceden de dediğim gibi OC yapmayacaksanız K serisi işlemciye gerek yok. Sonrasında Asrock olması önyargıyla bakmanıza olanak verebilir; ancak kuşkunuz olmasın. B150M bir anakarta M.2 slotu ekleyince kalbimi fethetti diyebilirim. SSD'den Hi-level kadar düşmemeyi tercih ederim. Zaten sonrasında genişletebilirsiniz. 120mm bir soğutma şık durur. Hem de bütçe yetiyor. Dark N10 ise kesinlikle kuşkunuzun olmasını düşünmediğim bir kasa. Forumda araştırın.
Ekran Alıntısı.JPG

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı