precipitation_hardening
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- M.Sc.Student
Arkadaşlar herkese merhaba,
Kendimce şöyle bir sistem topladım görüşlerinizi merak ediyorum. Olumlu olumsuz her türlü eleştirinizi yapın lütfen benim için çok faydalı olacaktır. Sistemin bütçesine takılmayın lütfen. O fiyata bu sistemi nasıl toplayacaksın demeyin çünkü bu sistem totalde 1360€ gibi bir fiyata geliyor. Yurt dışında yaşadığım için fiyatlar Türkiye'deki ürün fiyatlarına göre daha makul. Bugünkü eur-TL kurundan çevirdim 4500 TL gibi bir meblaaya tekabül etti.
Sizden esas olarak yorum yapmanızı beklediğim konu işlemci overclock meselesi. Daha önce hiç yapmadım ama hazır yeni bir sistem topluyorken de çarpan kilidi açık bir sistem olsun istedim. Seçtiğim işlemci soğutucu bildiğim kadarıyla en iyi hava soğutmalardan biri. Bu noktada sıvı soğutma olmadan (bu hava soğutma ile) overclock yapabilmem mümkün müdür sizce? Bu bağlamda bir sıvı sooğutma ya da overclock yapmamayı düşünerek Z170 yerine B170 tabanlı bir anakartta önerebilirsiniz.
Anakart: MSI Z170A Gaming M5 Intel Z170 So.1151
İşlemci: Intel Core i5 6600K 4x 3.50GHz So.1151
Ekran kartı: 8192MB Gigabyte GeForce GTX 1070 Gaming G1 Aktiv
RAM: 16GB G.Skill RipJaws VKB schwarz DDR4-3200 DIMM CL16 Dual Kit
SSD: 240GB SanDisk Ultra II 2.5" (6.4cm) SATA 6Gb/s
HDD: 2000GB Seagate Desktop HDD 7200 RPM
PSU: 650 Watt Corsair CS Series CS650M Modular 80+ Gold
Kasa: Corsair Obsidian Series 450D mit Sichtfenster Midi Tower
İşlemci Soğutucu: Noctua NH-D14 Tower Kühler
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Herkese iyi forumlar dilerim.
Kendimce şöyle bir sistem topladım görüşlerinizi merak ediyorum. Olumlu olumsuz her türlü eleştirinizi yapın lütfen benim için çok faydalı olacaktır. Sistemin bütçesine takılmayın lütfen. O fiyata bu sistemi nasıl toplayacaksın demeyin çünkü bu sistem totalde 1360€ gibi bir fiyata geliyor. Yurt dışında yaşadığım için fiyatlar Türkiye'deki ürün fiyatlarına göre daha makul. Bugünkü eur-TL kurundan çevirdim 4500 TL gibi bir meblaaya tekabül etti.
Sizden esas olarak yorum yapmanızı beklediğim konu işlemci overclock meselesi. Daha önce hiç yapmadım ama hazır yeni bir sistem topluyorken de çarpan kilidi açık bir sistem olsun istedim. Seçtiğim işlemci soğutucu bildiğim kadarıyla en iyi hava soğutmalardan biri. Bu noktada sıvı soğutma olmadan (bu hava soğutma ile) overclock yapabilmem mümkün müdür sizce? Bu bağlamda bir sıvı sooğutma ya da overclock yapmamayı düşünerek Z170 yerine B170 tabanlı bir anakartta önerebilirsiniz.
Anakart: MSI Z170A Gaming M5 Intel Z170 So.1151
İşlemci: Intel Core i5 6600K 4x 3.50GHz So.1151
Ekran kartı: 8192MB Gigabyte GeForce GTX 1070 Gaming G1 Aktiv
RAM: 16GB G.Skill RipJaws VKB schwarz DDR4-3200 DIMM CL16 Dual Kit
SSD: 240GB SanDisk Ultra II 2.5" (6.4cm) SATA 6Gb/s
HDD: 2000GB Seagate Desktop HDD 7200 RPM
PSU: 650 Watt Corsair CS Series CS650M Modular 80+ Gold
Kasa: Corsair Obsidian Series 450D mit Sichtfenster Midi Tower
İşlemci Soğutucu: Noctua NH-D14 Tower Kühler
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Herkese iyi forumlar dilerim.
Son düzenleyen: Moderatör: