4500 TL Phoenix Oblivion vs Sistem Toplama

Onur Akgül

Megapat
Daha fazla  
Şu an 4500 lira. Daha önce bir çok konu açılmış ama pek güncel olduğu söylenemez. Bir konuda Recep Abinin bir arkadaşa "Eğer bilgisayar toplamayı bilmiyorsan, Phoenix Oblivion al." dediğini gördüm. Ve inceleme videosunda "Bu fiyata bu sistemi toplamak mümkün değil." demişti. Ama açılan konulara baktığımda %90 ının Oblivion'dan uzak durulması gerektiğini söylüyor. Çoğunluğun lafını mı, yoksa bir Uzmanın lafını mı dinlesem bilemedim. Şu anda 4500 liraya daha iyi bir sistem toplanır mı, yoksa direk Oblivion'u mu alsam karar veremedim. Bütçeme göre Recep Abinin her ay güncellemiş olduğu sistemler mi daha performanslı? Biri yardımcı olabilir mi?
(Ek olarak, aslında Oblivion tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor ama maddi açıdan pek cömert olamayacağım için kazık yemek istemiyorum.)

Bu forumda Phoenix Oblivion kullanan kişi yok diye biliyorum. İyi mi, kötü mü bilmem; Gainward adlı bir markayı kullanıyorlar. Size tavsiyem toplama bilgisayar tercih etmeniz. 4500TL verip eski nesil bir sistem almaya gerek yok.

Kullandıkları bileşenler,site ve hizmetleri kaliteli olabilir orasını bilemem ancak; Phoenix geçen seneden beri sistemini, sitesini güncellemiyor. Hala Ddr3 sistemler. Kesinlikle almayın. Harukulade bir Skylake sistem dizebiliriz bu meblağ ile.

Elbette toplama tercih edilmeli her zaman ama kendimi o konuda yeterli bulduğum söylenemez. 4500 liraya 980 ya da 970 li bir sistem hiç fena olmazdı. Sistem önerilerinizi muhakkak bekliyorum arkadaşlar. Yoksa juanberg arkadaşımın önerdiği sistemi alacağım bu ay içi.

Bu sistem hakkında ne düşünüyorsunuz? Sinerji bilgisayarın hazır kasası.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2015-11-14-00-27-08.png
    112,7 KB · Görüntüleme: 375
Bu 980'li sistem, ram alternatifi bulamadığım için tek modul 8gb bunu koydum, bunu almayın bunun yerine cl15 olan başka bir alternatif alırsınız mhz'side gayet güzel, şimdilik 8 gb yeter ileride bir 8 gb daha alır yanına takarsınız. Bir de hava soğutucuyu şimdilik ucuz seçtik ki bütçe yaratalım Gtx 980 için:

Bu da Evga gtx 970'li, m7 anakartlı ve 2x8 ram'li sıvı soğutuculu sistem :

Seçim sizin. Yalnız kesinlikle o paylaşmış olduğunuz sistemi değil benim veya benim önerdiklerime benzer(Skylake-DDr4) arkadaşların önerecekleri sistemlerden birisini tercih edin .

Ek: Sıvı soğutucu Technopat'ın sistemlerinde sık sık kullandığı bu soğutucu da olabilir; SilverStone Tundra Serisi TD03-E Intel 775/115X/1366/2011 AMD AM2/AM3/FM1/FM2 Uyumlu Sıvı Soğutma Sistemi .

Bu bütçeye en iyi sistemlerden biri. Eğer bütçemi aşar derseniz sıvı soğutma yerine normal bir fan alın.
[4674 TL]

i5 6600K için M7 baya fazla bence, i7 6700K için daha uygun diye düşünüyorum. Artan parayla 250 GB'lik bir SSD alınabilir ayrıca 1. önerdiğiniz sistem de gayet ideal.

Ya Drood'un ilk önerdiği sistemi yada bunu almanızı öneririm.

Sizi kesinlikle üzmeyecek gayet performanslı bir sistem olacaktır. Toplam 4488 TL oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…