4500 TL sistem toplama

furkaneergun

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bütçem 3000-4500 arasıdır. Monitör dahil değil f/p mantığını aşmadan bir sistem tavsiyesi istiyorum. İleride ekran kartını güncelleyebilirim şimdilik hedefim 1080p de oyun oynamak o yüzden ekran kartı dışındaki parçalar ileriye dönük veya uzun ömürlü olursa daha iyi olur benim için. Tavsiyelerinizi bekliyorum nasıl bir anakart ve işlemci almalıyım hiçbir fikrim yok. Örneğin 3-4 sene sonra sistemi güncellemek istediğimde yeni bir anakart almak zorunda kalacaksam biraz daha fazla para vereyim ileride de işime yarayacak bir şey alayım diyorum. Tüm önerilerinize açığım.

Overclock düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geleceğe yönelik planlarına bakılırsa ve O.C düşünmüyorsan DDR4 H170 yonga setli anakart al. İşlemciye gelince i5 6500, i5 6600 yada i7 6700. Ekran kartına gelince, GTX 960 2 GB yada R9 380 2GB'dan birini al, en fazla R9 380X yada az bekleyip RX 480.

İşlemciyi 6500 yaparak belki HDD alınabilir. Güç kaynağını mutlaka gold sertifikalı ve yüksek güçlü al. İleride Intel terbiyesizlik yapıp soket değiştirmezse anakart yenilemeye ihtiyaç duymazsınız. Ben en yüksek limiti baz alarak böyle bir sistem topladım. :)

Ekran Alıntısı.PNG

İşlemciyi 6500 yaparak belki HDD alınabilir. Güç kaynağını mutlaka gold sertifikalı ve yüksek güçlü al. İleride Intel terbiyesizlik yapıp soket değiştirmezse anakart yenilemeye ihtiyaç duymazsınız. Ben en yüksek limiti baz alarak böyle bir sistem topladım. :)

Eki Görüntüle 165004
Çok dengesiz bir sistem olmuş sizinki. K ibaresiz işlemci koymuşsunuz ama anakartı z170 anakart olarak seçmişsiniz. Üstelik 850w PSU niye? O sisteme o PSU çok fazla.

Asus h170 pro gaming
İ5 6600
İşlemci ve anakart bu alınmalıdır. Yükseltilebilinir ise işlemci i7 6700'e yükseltilebilinir.

Ekran kartı olarak GTX1070 beklenmeli. Bu saatten sonra GTX970 alınmaz.

Güç kaynağı ise Corsair'in 650w'lık güç kaynaklarından biri seçilebilir.

Çok dengesiz bir sistem olmuş sizinki. K ibaresiz işlemci koymuşsunuz ama anakartı z170 anakart olarak seçmişsiniz. Üstelik 850w PSU niye? O sisteme o PSU çok fazla.

Asus h170 pro gaming
İ5 6600
İşlemci ve anakart bu alınmalıdır. Yükseltilebilinir ise işlemci i7 6700'e yükseltilebilinir.

Ekran kartı olarak GTX1070 beklenmeli. Bu saatten sonra GTX970 alınmaz.

Güç kaynağı ise Corsair'in 650w'lık güç kaynaklarından biri seçilebilir.

Sistem dengesiz değil. İleriye dönük istemiş. Daha yüksek yonga kümesi tercih etmek varken neden düşük olanı tercih etsin? Güç kaynağını yüksek seçmekte fayda var. Belki ileride daha yüksek güç isteyen yapılandırmalara yönelecek? Ekran kartı R9 390. Fazlasıyla yeter. GTX 1070 gibi bir ara model karta kesinlikle bel bağlanmamalı. Büyük hata olur. Sistem fazlasıyla bütçesini hak ediyor. Tek haklı olduğunuz konu işlemciyi yanlış seçmiş olmamdır. Telafi edilebilir. Nvidia'nın 1080 modeli deseniz neyse de, 1070 gibi bir model fazlasıyla satın alanları üzecek. Nvidia bu. Yenisini daha fazla satmak doğasında var. Sorun yaşatacak bir model olduğunu düşünüyorum. İyi geceler...

Sistem dengesiz değil. İleriye dönük istemiş. Daha yüksek yonga kümesi tercih etmek varken neden düşük olanı tercih etsin? Güç kaynağını yüksek seçmekte fayda var. Belki ileride daha yüksek güç isteyen yapılandırmalara yönelecek? Ekran kartı R9 390. Fazlasıyla yeter. GTX 1070 gibi bir ara model karta kesinlikle bel bağlanmamalı. Büyük hata olur. Sistem fazlasıyla bütçesini hak ediyor. Tek haklı olduğunuz konu işlemciyi yanlış seçmiş olmamdır. Telafi edilebilir. Nvidia'nın 1080 modeli deseniz neyse de, 1070 gibi bir model fazlasıyla satın alanları üzecek. Nvidia bu. Yenisini daha fazla satmak doğasında var. Sorun yaşatacak bir model olduğunu düşünüyorum. İyi geceler...
GTX1070 alacak olanları neden üzsün ki? Ara model diyorsunuz ancak bahsettiğimiz Kart yeni Nesil Pascal mimarisi olan bir kart. Daha güncel bir kart alan mı memnun kalacak güncel olmayan kartı alan mı? Bu yöndende bakmakta fayda var. Ayrıca siz kendi kafanızda AMD önermekte direniyor iseniz R9 390 yerine 480X neden önermediniz ki? Daha güncel, daha ileriye dönük? Kullanıcıların yeni nesil teknolojiyle başı neden ağrısın.

Ayrıca güç kaynağı konusunda da öneriniz yanlış. İleriye dönük o yüzden yüksek tuttum deseniz bile bahsedilen bileşenler yeni nesil olduğu için fazla güç harcamayacaklar.

Örneğin; Technopat'ın MSI GTX1080 incelemsinde 500W güç kaynağının yeteceğinden bahsettiler.

İleride AMD CrossFireX yada NVIDIA SLI yapmayı düşünmeyen birileri için Z170 anakart lüzumsuz. Tabi bu O.C yapacaklar, yapmak isteyenler ve sistemi oyun dışında iş amaçlı kullanacak yüksek frekanslı belleklere ihtiyacı olan kullanıcılar için geçerli değil.

Geleceğe yönelik planlarına bakılırsa ve O.C düşünmüyorsan DDR4 H170 yonga setli anakart al. İşlemciye gelince i5 6500, i5 6600 yada i7 6700. Ekran kartına gelince, GTX 960 2 GB yada R9 380 2GB'dan birini al, en fazla R9 380X yada az bekleyip RX 480.

Merhaba şöyle bir şey topladım tavsiyelerinizden sonra:
Anakart: asus h170
İşlemci: i5 6600
Ekran kartı: rx480
Bellek: 16gb (2x8)
Sabit disk: 1tb wd
Kasa: dark n10
Güç kaynağı: aerocool 600watt 80+ bronz

Nasıldır sizce bir eksiği gediği var mıdır ? 144hz monitör eklemeyi düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı