4500 TL Valorant için işlemci önerisi

Bütçe
5000-13000

devilbaby

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncellikle bazıları bu kadar bütçe aralığı niye var diye sorabilir şu benim amacım Valorant da ya da diğer gelecek FPS oyunlarında sabit 240 FPS ile oynamak. Valorant da internetten araştırdığım kadarıyla ekran kartı bir fark yapmıyormuş. Önemli olan işlemcinin tek çekirdek performansıymış. Bu bilgiyi savunan çok kişi gördüm yanlışsa uyarırsanız çok sevinirim. Bende bu yüzden Ryzen 5900X ile 5950X bakıyordum sonra bir siteye girdim işlemcilerin tek çekirdek performansları hakkında bilgi veriyor bir fark ettim ki Vatan da 4500 liraya satılan Intel i5 12600 KF'nin tek çekirdek performansı daha iyiymiş bende bu yüzden sadece Valorant için aldığım için bunu almaya karar verdim ama sizlere bir soru sormak istedim mantığımda yanlış bir yer var mı ya da site yanlış bir bilgimi veriyor çünkü 4500 TL'lik Intel işlemci nasıl 13 bin TL'lik AMD işlemcisinden daha iyi tek çekirdek performansı verebiliyor.

Sadece valorant için ise bilmem ama fps için ekran kartı da etkili oluyor. Mesela ryzen 5950x ve geforce 6600 birlikte kullanmazsınız heralde.

Sadece Valorant için ise bilmem ama FPS için ekran kartı da etkili oluyor. Mesela Ryzen 5950X ve GeForce 6600 birlikte kullanmazsınız herhalde.

Ekran kartı olarak 1060 var internetden araştırdığım kadarıyla ekran kartı Max 5 10 FPS etki ediyormuş işlemci 100 200 FPS etki ediyormuş benim de oynadığım oynayacağım tek oyun türü CS:GO Valorant tarzı oyunlar bunlarda sadece işlemci istiyor o yüzden ekran kartı düşünmüyorum şu aralar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…