4500 TL'ye RX 580 ve R5 1400 Sistem Toplama

mehmet001

Hectopat
Oyun oynayacağım bir sistem. Bütçem belirttiğim şekilde. Bu sistem hakkında düşünceleriniz nedir? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim sistemi satayım sana.
Sistem 1 veya 1buçuk aylıktir. Paraya ihtiyaçtan satılıktır.
Tüm parçalarin garantisi ve kutusu duruyor
GIGABYTE RX 580 8GB
RYZEN 5 1600
8GB GSKILL 3000MHZ
ASUS PRIME B350 PLUS
SAMSUNG 850 EVO 250GB
COOLER MASTERBOX LITE 5 600W
4100 TL alacagın sistemden daha iyi.

Ben bunu öneririm.

Dosya Ekleri

• kasayıkafanagöreseç.jpg
    92,9 KB · Görüntüleme: 245
Gaming için 4 çekirdek en idealidir bana göre.Çekirdek sayısı arttıkça CPU'nun gaming performansı artar diye birşey söz konusu değil.Mesela Intel Pentium G4560 2 çekirdekli bir işlemci olmasına rağmen (2015'te piyasa sürüldü) halen 2017 gaming pc buildlerinde giriş seviye fiyat-performans ürünü olarak yer alıyor.Ha ben hem oyun oynayacağım , hem de bilgisayarda aynı anda birden fazla işlem yapacağım veya 3D/CAD/video render yapacağım diyorsan 4'ten fazla çekirdekli bir işlemci tercih etmen mantıklı olur.
Hardcore gamerlar işlemcileri oyun performansına göre (benchmarks ve testler) bütçeleri çerçevesinde alıyorlar.Kendi bütçe aralığında , oynamayı hedeflediğin oyunların o işlemcideki (işlemci+GPU) performanslarına göre karar verip onun üstüne sistemini toplaman gerekir.İleriye dönük yükseltebilir bir sistem toplamaya özen göstermen yeni çıkan oyunlara sisteminin birkaç yıl ayak uydurabilmesini sağlar.
Darboğaz konusuna ekstra dikkat etmen gerekiyor gaming için sistem toplarken.

Bana göre piyasadaki en iyi gaming CPU: Intel Core i7-7700K 'dır. i5 8400'de çok başarılı ama overclock yapılamıyor.Bu seçimler başkasına göre , bütçeye göre , istek ve hedefe göre kişiden kişiye değişebilir.Ryzen 7 1700 bir alternatif olabilir eğer AMD istiyorsan.

Soruna gelirsek evet Ryzen 3 1300x gaming için yeterli bir CPU.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…