4500 TL'ye Sistem Tavsiyesi - Monitör + GTX970 dahil

CSharpGurur

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 4500 TL'ye kadar 4500'ü aşmayacak şekilde içinde bu ekran kartı olacak Asus GTX970 ROG Strix GDDR5 4GB DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar. Arkadaşlar işlemcide oc yapacağımı zannetmiyorum. Yapmasını da bilmiyorum zaten. Bana işlemcinin turbo boost'u yeter. Bu nedenle oclu olacak diye pahalı bir işlemci seçmeyin. 4500 TL içinde Monitör ve dvd okuyucuyu da unutmazsanız sevinirim.

Vatan 4000 TL.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Resimdeki sisteme monitör eklemen yeterli.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim @Recep Baltaş.Ekran kartı olarak ASUS tercih edeceğimi söylemiştim ama siz msi yazmışsınız.Birde i5 4690k oc için sanırsam ? ben oc yapmayacağım için i5 4690 benim için yeterli.Ayrıca 1 TB'lık harddisk'te yeterli gibi duruyor.Samsung'un 120 GB SSD'sine GTA 5 Kurulur mu ?.Benim GTA 5'im var ve eğer kuruluyorsa ssd alacağım.Birde kasa nasıldır ? 500 W Yeter mi ? Kasanın kendi fanları var mı yoksa almak gerekir mi ? Birde RAM'i 2X4 değilde 8X1 almak daha mantıklı gibi.

İşlemci olarak 4590 seçip ssd 250 gb alınabilir.Ayrıca Psu olarak 500w 550w rahatlıkla yetecektir.Ayrıca seçtiğiniz kasada gelen PSU ses yapabiliyor.Bu yüzden Zalman Z3 Plus ve +80 plus 500w bir güç kaynağı sizin için daha iyi olcaktır.Ramleride 2x4 yapmanda fayda var çünkü 4 slotluk bir anakartın var bu yüzden 2x4 daha sağlıklı olacaktır.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim @Recep Baltaş.Ekran kartı olarak ASUS tercih edeceğimi söylemiştim ama siz msi yazmışsınız.Birde i5 4690k oc için sanırsam ? ben oc yapmayacağım için i5 4690 benim için yeterli.Ayrıca 1 TB'lık harddisk'te yeterli gibi duruyor.Samsung'un 120 GB SSD'sine GTA 5 Kurulur mu ?.Benim GTA 5'im var ve eğer kuruluyorsa ssd alacağım.Birde kasa nasıldır ? 500 W Yeter mi ? Kasanın kendi fanları var mı yoksa almak gerekir mi ? Birde RAM'i 2X4 değilde 8X1 almak daha mantıklı gibi.
Neden asus istiyorsun ? Msi soğutması daha iyi değil mi ?

Ayrıca 4 slot olduğundan RAM 2x4 olması daha sağlıklı bence. Ssd'ye Gta 5 kurulur ama 120 gb alman demek ssdnin yarısını Gta 5'e feda etmen demek. Bu yüzden ssd 240-250 gb almalısın. 500w yeterli.

Şey 4 tane slot var ben onları yavaş yavaş 32 gb'a tamamlayacağım 2x4 alırsam 2 boş slot kalır onlarada 8 gblık ram alsam olmaz.4 Slotada 8 gblık ram alsam daha iyi değil mi ?.Hem sonradan 4 gb lık 2 ram elimde kalacak.Ayrıca ASUS'un soğutması bence daha iyi.120 GB SSD yeterse süper valla.

Dostum karar senin fakat şu anda hiçbir oyun 8 GB üzerinde bellek istemiyor. Ve önümüzdeki senede istemeyecek. :)
Yani sen şimdi 2x4 alıp sonradan bir adet daha 2x4 alırsan 16 GB bellek olacak. Bu da seni 4 sene rahat idare edecektir.
Yine de karar senin. Sana kalmış bir şey.

Şey 4 tane slot var ben onları yavaş yavaş 32 gb'a tamamlayacağım 2x4 alırsam 2 boş slot kalır onlarada 8 gblık ram alsam olmaz.4 Slotada 8 gblık ram alsam daha iyi değil mi ?.Hem sonradan 4 gb lık 2 ram elimde kalacak.Ayrıca ASUS'un soğutması bence daha iyi.120 GB SSD yeterse süper valla.

Sonradan 32GB yapacaksanız 8GB daha mantıklı olur. SSD'nin içine ise Windows'u da kuracağınızı hesaplarsanız GTA 5'te içine sığar.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı