Herkese bol Sosyal'ler. Elimde 8 yıllık bir emektar sistem var. AMD Athlon 64 X2 3800+
artık emekliye ayrıldı. Kasayı kullanabilir miyim bilmiyorum. Resime bakıp bir şeyler söyleyebilirsiniz. Beni 3-5 yıl idare edebilecek bir kasaya ihtiyacım var. Epey zamandır para biriktirdim. 4.5K nakit kullanabileceğim limitim var. Autocad vb. bir iki program kullanacağım. Oyun elbette olacak. DDR3 bir sistem tavsiye edebilir misiniz ? RAM 16 GB olabilir. HDD mevcut. Sadece kasa olacak. 21 Mart'ta kadar toplamış olacağım. Şimdiden teşekkürler.
Bir de RAM'lerin MHz değerlerini yüksek tuttum. İleride overclock yaparsanız diye eğer yapmayacaksanız 1600 MHz'lik bir RAM alabilirsiniz. Paranız da biraz cebinizde kalır.
Gayet güzel sistem sizi en az 6 sene idare eder Bütçeyi 189,53 TL aştık ama olsun
Birde ramlerin Mhz değerlerini yüksek tuttum.İleride overclock yaparsanız diye.Eğer yapmayacaksanız 1600Mhz lik bir ram alabilirsiniz.Paranızda biraz cebinizde kalır.
MHz demek frekans hızı demektir. Sıradan bir oyuncu 1333 MHz ile 1600 MHz arasındaki farkı anlayamaz. Tabi küçük bir performans farkı vardır ama çok önemli bir şey değildir.
Mhz demek frekans hızı demektir.Sıradan bir oyuncu 1333 Mhz ile 1600 Mhz arasındaki farkı anlayamaz.Tabi küçük bir performans farkı vardır.Ama çok önemli birşey değildir.
Mhz meselesini biliyorum. Onu demek istememiştim. Yani 1600 ile 2400 arasındaki tercih farkınız neden ?
1600 ile 2400 arasında 50-60 TL fiyat farkı var galiba. Birde G.Skill 'i çok methediyorlardı. hangisi Daha iyi marka ve teknoloji olarak ?
Mhz meselesini biliyorum. Onu demek istememiştim. Yani 1600 ile 2400 arasındaki tercih farkınız neden ?
1600 ile 2400 arasında 50-60 TL fiyat farkı var galiba. Birde G.Skill 'i çok methediyorlardı. hangisi Daha iyi marka ve teknoloji olarak ?
RAM'leri 2400 seçmemin nedeni : Bilgisayarlar overclock yapılmadığı sürece maximum 1600 MHz destekliyor eğer overclock yapacaksanız RAM'lerin daha performanslı olması için 2400 MHz seçtim. Hem overclock yapıp hem de 1600 MHz bir RAM alırsanız overclock yapmanızın bir mantığı kalmaz. Kingston'da G.Skill'de çok iyi markalardır ama ben herhangi bir nedeni olmamakla birlikte Kingston tavsiye ederim ama siz isterseniz G-Skill'de alabilirsiniz.
Ramleri 2400 seçmemin nedeni : Bilgisayarlar overclock yapılmadığı sürece maximum 1600 Mhz destekliyor.Eğer overclock yapacaksanız ramlerin daha performanslı olması için 2400 mhz seçtim.Hem overclock yapıp hemde 1600 mhz bir ram alırsanız overclock yapmanızın bir mantığı kalmaz.
Kingstonda G.Skill de çok iyi markalardır.Ama ben herhangi bir nedeni olmamakla birlikte Kingston tavsiye ederim.Ama siz isterseniz G-Skill de alabilirsiniz