45000 TL bütçe ile hangi laptop alınır?

Bütçe
45.000

AitchEffAy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Model: HP Victus 15 FB2003NT (Ram Takviyeli)

İşletim Sistemi: Windows 10 Pro 64 bit

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4060 8GB Laptop GPU

İşlemci: AMD Ryzen 7 8845HS (16CPUs) ~3.8GHz / Radeon 780M Graphics

Ram: 32 GB DDR5 5600Mhz (2x16)

Depolama: 1 TB M2 SSD

Ekran: 1920 x 1080 - 144Hz

DirectX Sürümü: DirectX 12
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 45000 TL bütçem var ve yarıyıl tatili gelmeden bir laptop almak istiyorum. Genellikle gündelik işler ve sıradan oyunlar için (CS 2, FIFA 23, GTA 5) kullanacağım. En az 3 yıl kullanmayı düşünüyorum. İşlemci olarak tercihim AMD'den yana, Intel tarafında laptoplar için kritik sorunlar var deniliyor. Ekran kartı olarak da 4060 düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir?

Benim aklımdaki birkaç modeli buraya bırakıyorum:

V15'e gore sogutmasi gelismis baya isinma sorunu yok. Ekran karti 85W ancak RTX 40 serisinde 4080'e kadar olan kartlar 100W uzerine cikmiyor zaten oyunlarda. 100W'a gore ufak bir FPS farki olur ama ekrani attigin modellere gore renk tarafinda daha iyi.

Intel işlemcilerde laptop kısmında kritik sorunlar olduğunu söylüyorlar. O riski almak istemiyorum. Yanıtınız için teşekkürler.

Ekran kartından kısıp ekranı yükseltmek istemem hocam. Yanıtınız için teşekkürler.

Son düzenleme:

Ekran kartından pek de kısmıyorsun zaten olay o. 15W ahım şahım bir FPS yaratacak fark değil ama en azından eli yüzü düzgün bir ekrana bakarsın, 2017’den kalma bir ekrana değil.

Intel işlemcilerde laptop kısmında kritik sorunlar olduğunu söylüyorlar. O riski almak istemiyorum. Yanıtınız için teşekkürler.
Kim söylüyor? Aksine Intel işlemcilerde -sanırsam ısınma sorunundan bahsediyorsunuz- 14. Nesil masaüstü işlemcilerde bu sorun var. Laptoplarda sıkıntı yok bu nesilde sorun yok zaten.
İ7 12650h'lı modeli kullanıyorum sorun çıkartmadı.
Ekran kartından kısıp ekranı yükseltmek istemem hocam. Yanıtınız için teşekkürler.
Bendeki cihaz 140w rtx 4060. Ancak oynadığım oyunlarda maximum 90 w kullandığını gördüm. O yüzden performans kaybı çok çok az olur. Victus'ların ekranı gerçekten kötü.

@El Auria hocam incelemesini yaptı bir süredir kullanıyor. Fiyat bandında bence kalite olarak rakipsiz ürün. 16'9 2K %100sRGB, 300-350nit paneli çok iyi. Metal(kapak, taban) kasa harika, Thunderbolt 4, Windows hello vs artıları var. Gigabyte Control Center alışmak biraz zaman alabilir. Servis kısmını Türkiye de net bilmiyorum. Sanırım MSI servisi ilgileniyormuş.
İnternette birebir 15 bkf incelemesi yok ama Aorus 15 bsf yerli yabancı incelemelere bakabilirsiniz (13700H, 4070, %100 DCI-P3 ) donanım hariç aynı ürün. https://www.notebookcheck.net/Aorus...-an-RTX-4070-and-great-runtimes.741197.0.html

Ekran kartından pek de kısmıyorsun zaten olay o. 15W ahım şahım bir FPS yaratacak fark değil ama en azından eli yüzü düzgün bir ekrana bakarsın, 2017’den kalma bir ekrana değil.
Ekran konusunda haklı olabilirsiniz, zaten ekran kartının o kadar da güçlü olmasına ihtiyacım yok. (keza bir arkadaş da "aradaki farkın sadece 15W olduğunu pek bir fark yaratmayacağını", diğer bir arkadaş da "140W ekran kartının şuana kadar en fazla 90W kullandığını gözlemlediğini" belirtmiş) oynayacağım oyunları belirtmiştim zaten pek sistem sarsan oyunlar değiller. O yüzden önerilerinize kesinlikle bakacağım.

İşlemci konusuna gelirsek, nedense AMD her zaman bana daha çok güven veriyor, önyargılı davranıyor olabilirim biraz daha araştırıp fikirleriniz ışığında bir karar vereceğim.

Yanıtlarınız için teşekkürler.

Atilan Gigabyte modeli de gayet iyi bu arada gerek kasa gerek performans olsun sorun yaratmaz. Performans olarak asiri fark olmamakla birlikte 8845HS hem pili cok daha verimli kullaniyor hem de NPU ile geliyor. Gigabyte'in ekrani 2K, cok guzel bir ekrani var ama 4060 icin avantajdan cok dezavantaj gibi bana kalirsa.

Peki hocam o zaman Gigabyte modeline bakacağım. Son olarak şu modele de bakar mısınız? Teşekkürler:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…