45000 TL laptop önerisi

Bütçe
45000

Haemus22

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese selam.
40-45 bin arası bilgisayar alacağım 2-3 gün içinde. Oyun ve mühendislik için kullanılacak. Çizim, cbs programları vb kullanıyorum. Oyun kısmı içinse mevcut oyunlarda yüksek ayarlarda 60 FPS altına düşmeden oynayabilmeyi istiyorum, ileride çıkanlarda mecbur ayar düşürülecektir tabii ama yine de 5 yıl rahat bir şekilde götürsün isterim. Rekabetçi FPS oyunu olarak BF1 ve BF5 oynuyorum. Onlar haricinde açık dünya ve strateji oynarım.

Bir süredir araştırıyorum ve araştırmalarım sonucu Acer Nitro 16 ve Acer Predator Helios Neo 16 modellerine karar verdim. @revivality ile daha önce bir başka konuda konuştuğumda Nitro 16'dan çok memnun olduğunu ama eğer 45-46 seviyelerine çıkabilirsem Predator Helios Neo 16'yi tavsiye etmişti. Şu anda almayı düşündüğüm model bu: Pazarama
Birkaç sonra RAM'i 32 GB'a yükseltebilirim belki.

45 bini geçmeyecek başka tavsiyeleriniz var mı? Yoksa bu model kaçırmadan alınmalı mı?

Helios Neo iyi bir tercih olur. Bütçe yetseydi 47K'ya 4070'li Nitro 16 önerecektim.

Baştan 41-42 civarında Nitro bakıyordum. Sonra 45e çıkardım, malzeme-kasa kalitesi biraz daha iyi olsun diye. 4070-4060 arasındaki performans farkını da düşününce, açıkçası daha fazla çıkmak istemiyorum. 1-2 bin lirayı daha sonra RAM ya da gamepad gibi şeylere harcamayı düşündüm.

Baştan 41-42 civarında Nitro bakıyordum. Sonra 45e çıkardım, malzeme-kasa kalitesi biraz daha iyi olsun diye. 4070-4060 arasındaki performans farkını da düşününce, açıkçası daha fazla çıkmak istemiyorum. 1-2 bin lirayı daha sonra RAM ya da gamepad gibi şeylere harcamayı düşündüm.

Malzeme kalitesi arasında pek fark yok bu arada iç tasarım da aynı neredeyse. Esas fark Neo olmayan Predator modelinde ki o kasası da pahalı zaten. RAM ve gamepad sonradan alınır ama ekran kartı sonradan değiştirilmez. Ben de normalde 4070 için çıkmayı çok doğru bulmuyorum ama burada fiyat farkı çok az 4060 ile.

Malzeme kalitesi arasında pek fark yok bu arada iç tasarım da aynı neredeyse. Esas fark Neo olmayan Predator modelinde ki o kasası da pahalı zaten. RAM ve gamepad sonradan alınır ama ekran kartı sonradan değiştirilmez. Ben de normalde 4070 için çıkmayı çok doğru bulmuyorum ama burada fiyat farkı çok az 4060 ile.

Çok ikilemde kaldım. Büyük ihtimalle çarşamba günü sipariş vereceğim, artık o zaman stok ve fiyat durumuna göre kara veririm gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı