45000 TL Monitör Önerisi

bekan

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Mainboard: Asus ROG Strix Z790-F Gaming
CPU: Intel i7-13700K
GPU: Colorful RTX 4080 iGame Vulcan
PSU: Thermaltake toughpower dps g 1200w platinum
Meslek
Mimar
Huawei MateView GT 34 olan model monitörü kullanmaktayım. Dizi/Film ve oyun konusunda pek sıkıntı yaşamıyorum. Ama FPS oyunlar için yeterli olduğunu düşünmüyorum. Forumlarda FPS oyuncuları içim 16:9 veya 16:10 ekran oranına sahip monitörler öneriliyor. Büyük ekran kullanmayı sevsem de FPS için 27 (Max 32) üzeri önerilmiyor ve FLAT ekran öneriliyor. Bugüne kadar hiç FLAT ekranda oyun oynamadım deneyimimi iyi mi kötü mü etkiler bilmiyorum. Ekran kartı olarak NVIDIA RTX 4080 kullanmaktayım.

Aslında OLED panele geçmeyi de çok istiyorum ancak ben öyle 3-4 saat kullandıktan sonra ekranı dinlendireyim, ekran zarar görmesin diye parlaklığını kısayım, saat başı piksel yenileme yapayım gibi inceliklerle düzenli ekranı kullanabilecek bir kullanıcı değilim maalesef. Alacağım ekranı full parlaklıkta ve uzun sürelerle kullanacağımı bildiğim için OLED panellere yanaşmamayı düşünüyorum çünkü 2-3 sene içinde panelde sorun olursa üzücü olur. OLED yanması konusunda 2025 yılı olmasına rağmen net bir çözüm sağlanmış değil anladığım kadarıyla sadece OLED yanmasını engellemek için parlaklığı kısın şu ayarları açın uzun süreler kullanmayın vs. deniyor. Açıkçası bu durum beni bu panellerden soğutuyor.

Konumuza dönecek olursak OLED panellere asla demiyorum ama 30-40K bandında Gaming monitör arayışı içerisindeyim. Kullandığınız ve deneyimlerinizden yola çıkarak tüm önerilere de açığım. Benim bulduğum bazı monitörleri sizlerle paylaşayım.

1) Alienware 27 4K Dual-Resolution Gaming Monitor - AW2725QF | Dell USA
Bu monitörle ilgili hiçbir inceleme ve değerlendirme bulamadım. 0.5 ms tepkime süresi ve aynı anda hem 4K hem 1080p ekran kullanılıyor olabilmesini de çok aklım almadı. Teknik anlamda bilir bir kişi aydınlatırsa harika olur. Sonuçta 4K ekranda istediğimiz tüm çözünürlüklere geçebiliyoruz. Buradaki tek fark Hz değerinin artması mı? Fiyat bandı da 20-22K arası değiştiği için çok uygun geldi.

2) Alienware 32 4K QD-OLED Gaming Monitor - AW3225QF | Dell USA
40K fiyat bandında, ilk monitörden tek farkı OLED Olması sanırım çok uçuk bir fark görmedim. Hala OLED panel için 2 kat fiyat farkı verilmesi mantıklı gelmiyor.

3) https://www.msi.com/Monitor/MAG-271QPX-QD-OLED

4) https://www.msi.com/Monitor/MAG-321UP-QD-OLED
4080 Ekran kartı ile Ultra ayarlarda 4K monitörde 240 Hz değerine ulaşılacağını da çok düşünmüyorum ama fikirlere açığım.

5)Alienware 27-inch 360Hz QD-OLED Gaming Monitor - AW2725DF | Dell USA

Farklı öneriler varsa paylaşabilirsiniz. IPS ekran konusunda da tek korkum kontrast ve siyahlar. VA Panel kullanıcısı olarak renkler siyahlar gözüme daha iyi geliyor. 2025 yılında çıkacak güzel monitör varsa bekleyebilirim de...

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı