4500TL'ye S10 Lite alınır mı?

S10E geçen yılın telefonu ayrıca işlemci ne kadar iyi olsa da eski model bir işlemci
S10 Lite modelindeki işlemci de eski model işlemci o zaman, sen S10 modelindeki işlemciye eski dersen otomatik olarak aynı durum S10 Lite modeli içinde geçerli. SD 855 ve Exynos 9820 aynı yıl çıkmış işlemciler. Birine eski deyip diğerine yeni diyemezsin. İşlemci gücü olarakta Exynos 9820 açıkça daha güçlü bir işlemci. SD 855 yomgası ise güç tüketimi ve GPU konularında öne çıkıyor.

.

@caquash Versus gibi hiçbir anlam ifade etmeyen, yanlış bilgi gösteren siteleri de kaynak gösterme. S10 modelindeki işlemciye eski diyorsun, S10 Lite modelindeki işlemci de aynı yıl çıktı. İkisi birbirinin rakibi zaten.

İki ayrı yerden yazma şaşırıyorum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

Bu videonun bir geçerliliği yok, diğer konudan devam et. Antutu güvenilir bir program değil.
Hocam bir şey sorcam. Hocam sizin gibi düşünen çok kişi var, "Antutu güvenilir bir program değil" diye söyleyen. Hocam peki, biz telefon alırken neye göre karar verip, telefonu alacağız? Youtube' da inceleme videoları var, adam reklam yapıyor bildiğin, telefonu hep övüyor, "şu noktasını çok beğendim, şu özelliğin gelmesi iyi olmuş, telefona ayrı bir hava katmış." Telefonun eksik(eksi) yönlerine değinen kanal çok nadir oluyor, o kanallarda her telefonu inceleme fırsatı bulamıyor.

Telefonun eksik(eksi) yönlerine değinen kanal çok nadir oluyor, o kanallarda her telefonu inceleme fırsatı bulamıyor.
Bu dediklerine sonuna kadar haklısın. Teknoseyir, Iphonedo, DH gibi siteler bence güzel inceliyor, SDN reklamcı, Webtekno'nun farklı metodu var. Technopat'ta yeteri kadar incelemiyor, telefon incelemeleri konusunda yetersiz buluyorum, Emin Çıtak geldikten sonra bir hareketlenme var.

Hocam sizin gibi düşünen çok kişi var, "Antutu güvenilir bir program değil" diye söyleyen.
Az çok takip eden biri Antutu'nun anlam ifade etmediği bilir. Çok basit bir örnek vereyim Antutu ile ilgili mesela XS ve S10 modellerini kıyaslayalım. CPU olarak bariz XS daha iyi, GPU olarakta yine bariz XS daha iyi. Antutu'ya göre ise CPU performansında iki model arasındaki fark çok az, GPU noktasında ise S10 modelinin daha performanslı olduğunu söylüyor ama doğru değil bu. Alttaki Antutu videosundaki CPU ve GPU sonuçlarına bak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam peki, biz telefon alırken neye göre karar verip, telefonu alacağız?
İşlemciler belli bir seviyeyi tutturdu. Telefon alacaksan senin önemli olan kriterler ne ona göre karar vermelisin. Kamera, oyun, batarya, ekran vb. kriterler var sonuç olarak.

Youtube da inceleme videoları var, adam reklam yapıyor bildiğin, telefonu hep övüyor, "şu noktasını çok beğendim, şu özelliğin gelmesi iyi olmuş, telefona ayrı bir hava katmış.
Böyle kanallar var yapacak bir şey yok maalesef. SDN bu noktada öne çıkıyor. Kaliteli kanalların izlenmesi az, SDN gibi kalitesizlerin ise izlenme sayısı fazla oluyor. Ülkedeki teknoloji cehaletinin örneği adeta.

Madem iş sidik yarışına geldi o zaman şu incelemeye bir göz atın, aynı telefon 2 ayrı işlemci, gerçi beğenmediğin SDN örnek vereceğim ama

.

Modaretöre not: "Yanlış bilgilendirme [S10 modelindeki işlemci Exynos 9820, tek ve çoklu çekirdek performanslarında SD 855 işlemcisinden daha güçlüdür]"
Uyarısı hatalıdır. 9820 işlemcisinin sadece tek çekirdek performansı daha iyidir, çoklu çekirdekte SD 855 daha yüksek performans puanı almıştır. Ayrıca daha
Sonraki mesajda belirttiğim üzere saat hızı olarak yorum yaptım. Saat hızı olarak SD 855 2.83GHz, 9820 2.73GHz değerlerine sahiptir. Yani cezanız yersiz ve anlamsızdır.

Madem iş sidik yarışına geldi o zaman şu incelemeye bir göz atın, aynı telefon 2 ayrı işlemci, gerçi beğenmediğin SDN örnek vereceğim ama.
Sonraki gelen Geekbench 4 sürümlerinde şu an attığın videodaki durum oldu. CPU bakarak işlemci değerlendirilmez, CPU hızı bu kadar önemli olsaydı tek çekirdek performansında SD 855-855 Plus modellerinin daha güçlü olması gerekirdi, CPU modellerinin mimarisinden haberin olmadığı için saat frekansı daha yüksek diyerek işlemcileri öne çıkaramazsın, net şekilde yanlış bilgilendirmedir bu. Geekbench 4.4 testlerinde çoklu çekirdek performansında iki model arasında 150 puan fark var SD 855 önde, Geekbench 5 uygulamasında ise çoklu çekirdekte yine Exynos 9820 daha iyi. Geekbench 5 daha oturmadı, bu yüzden değerlendirmeye almıyorum.

Hade yeni Geekbench 4.3.2 sürümlerinde farklar değişti diyelim burada çoklu çekirdekte sen haklı oluyorsun. Saat hızları açısından daha yüksek demen yine yanlış bilgilendirmedir, saat hızı yüksek kendi başına yanlış bilgilendirme değil elbette, bu dediğin doğru ancak ben Exynos 9820 daha güçlü dedim, sen beni alıntılayıp saat hızları olarak SD 855 daha güçlüdür diyorsun. Tek çekirdeğin önemi de daha fazla ayrıca.
Saat hızları açısından SD 855 daha güçlü.
Bu yanlış bir bilgilendirmedir.

Konuyu da uzatmaya gerek yok. Yeni güncel Geekbench 4 uygulamasında sürümler değiştirildiği için puanlarda oynama olmuş, biz de buna göre güncelleyelim. Tek çekirdekte Exynos 9820, çoklu çekirdekte ise SD 855 daha gülü.

Geekbench 5 programını dahil etmeyeceğim, bunu dahil edersek en güncel Geekbench sürümü kendisi. GB5 testlerinde tek ve çoklu çekirdekte yine Exynos 9820 daha güçlü.

Peki bunca karşılaştırmadan sonra elinde 4500 TL olsa S10E mi alırsın S10 Lite mi alırsın yoksa bütçeyi 700 TL arttırıp S10 mu alırsın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…