450TL SSD tavsiyesi

Samsung marka bir kere. Eğer markaya para vermek isterseniz samsung. Ben olsam yüksek boyutlu (GB) olanı seçerdim. Hızı 550 olmuş 450 olmuş sizin için fark etmeyecekse. (MB/sn değerleri uydurmadır, gerçeği yansıtmaz)
Samsung SSD'lerin önerilme nedeni kaliteli ve stabil olmaları. Ömürleri uzun, rastgele okuma yazma hızları yüksek. Yanlış bilgilendirme yapmayın, uydurma filan değil değerler.

Samsung SSD'lerin önerilme nedeni kaliteli ve stabil olmaları. Ömürleri uzun, rastgele okuma yazma hızları yüksek. Yanlış bilgilendirme yapmayın, uydurma falan değil değerler.

Ee ben ne dedim zaten aynısını söyledim. Benim için ekonomik olması önemli olduğu için kapasiteli olanı tercih ettim. Zaten 10 yıl sonra çalışsa da çalışmasa da yenisi geleceğinden uzun ömürlü olmasının fazla avantajı yok benim için. Uydurma değerler derken 550 ve 450'yi uydurdum kafadan. Samsung'a 550 kinstona 450 dedim yani. Üstünde yazan değerler değil.

Benim için bir kaç saniye önemli değil, önemli olan kapasitesi ve ileride arıza yapmaması. SSD'ler HDD'ler gibi bozulduğunda verilerini kurtaramıyoruz diye biliyorum.
Ayrıca, Samsung'un en iyisi olduğu malumunuz ama 500GB olanı almaya da gücüm yetmiyor. Arada yaklaşık 150TL var... Sandisk/Kingston da iş görür mü yoksa 250GB Samsung mu alayım? Beni yarıyolda bırakmasın yeter. Bu arada BF1, GTA 5 ve CS:GO düşünüyorum ilk yükleyeceğim oyunlar olarak.

Şöyle anlatayım ki bu SSD'lerdeki ömür meselesi biri 12 Yıl giderse diğeri 15 Yıl gider (günlük kullanımda) Hatta çoğu SSD vaadettiği yazma/silme ömür değerinin kat kat üzerine çıkabiliyor. Ben hiçbir elektronik cihazı 10 yıl kullanmadım. Kullanan da çok yoktur zaten. Çağın ihtiyaçlarını karşılayamadığı için yenisi gelecek. SanDisk ve Kingston'da merdiven altı üretim yapan firmalar değil. Sektörün iddialı firmaları ikisi de. Bu yüzden içiniz rahat olabilir. Birini Mercedes diğerini Fiat gibi düşünebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı