Maalesef o fiyata hem anakart hem işlemci alınamaz. Anakart MSI H110M Pro VD. İşlemci olarak Pentium alınmalı (Pentium serisini bilmiyorum bilen arkadaş 6. nesil Pentium'u yazsın .).
Sistemi ilerde geliştirmeyi düşünürüm derseniz DDR4 bir sistem toplamanızı öneririm. G4560 ve H110M PRO-VD alabilirsiniz. Kullanmadan önce anakarta BIOS güncellemesi yapmanız gerek. Onunla uğraşmak istemiyorum derseniz G4400 alabilirsiniz veya bütçeyi artırmalısınız.
Anakart H110M PRO VD ve pentium G4560 alabilirsiniz. Anakartı alacağınız yere öncesinde BİOS güncelleme yaptırınız. Bütçenizin biraz üzerinde 500 liranın altında alabilirsiniz. İşlemciyi G4400 a düşürürseniz fark büyük olur değmez.
Bana kalırsa i3 6100 islemci (Daha ucuz olan Pentium da olur.), MSI H110M Pro VD anakart. Kingston HyperX Fury 8 GB DDR4 2400 MHZ RAM. Bu 3'unu almanız lazım en az ama bütçeniz aşar. Tavsiyem bütçe arttırmanız. Sıfırdan mı sistem toplayacaksiniz? Söyleyin yardımcı olalım.
Bana kalırsa i3 6100 islemci (Daha ucuz olan Pentium da olur.), MSI H110M Pro VD anakart. Kingston HyperX Fury 8 GB DDR4 2400 MHZ RAM. Bu 3'unu almanız lazım en az ama bütçeniz aşar. Tavsiyem bütçe arttırmanız. Sıfırdan mı sistem toplayacaksiniz? Söyleyin yardımcı olalım.
i3 6100 yerine artık G4560 alınması daha mantıklı. Fiyatı nerdeyse yarı yarıya ve GTX 1050Tİ ile birlikte bile darboğaz yapmadan rahatlıkla kullanılabiliyor.