46 bin TL sistem önerisi

katyysf74

Hectopat
Daha fazla  
Aklımda bu sistem var. Monitörde dahil 46 bin TL olacak. Ama monitörü ekleyince bütçeyi 1.000 TL geçiyor. Sizce iyi midir bu sistem? RAM'i 16 yapmalı mıyım bütçe kıstılı olduğu için? Yorumlarınızı bekliyorum.

Ekran Görüntüsü (8).png

Aklımda bu sistem var. Monitörde dahil 46 bin TL olacak. Ama monitörü ekleyince bütçeyi 1.000 TL geçiyor. Sizce iyi midir bu sistem? RAM'i 16 yapmalı mıyım bütçe kıstılı olduğu için? Yorumlarınızı bekliyorum.

Eki Görüntüle 2480808
Hocam bu sabah bir arkadaşa bir tane toplamıştım 42k ya bundan daha iyi:
Ekran kartı:
İşlemci:
Anakart:
RAM:
SSD:
Soğutma:
PSU+KASA:

Sistemin kısaca özeti:
Ekran kartı: RX 7800 XT
İşlemci: R5 7600
Anakart: MSI Pro B650M-b
RAM: Patriot Viper Venom CL30 6000mhz 32GB (2x16, AMD Expo)
SSD: Kingston Renegade 1tb M2 SSD (7300/6000)
Soğutma: Thermalright Peerless Assasin
PSU+Kasa: XPG Valor Mesh 750w
Toplam Tutar:42.304 TL
Attığım linkler üzeriden herşeyi alırsanız bu fiyata daha iyisini bulmanız imkansız gibi

hocam aslında ramin rgb olmasına gerek yok 3700 olanı yeter.
bide benim attığım sistemdeki anakartmı daha iyi burdakimi?
RGB olmasada olur dediğiniz gibi, zaten attığım parçaları bütçenize ve ihtiyaçlarınıza göre kendiniz seçerseniz iyi olur, Anakarta gelirsek aynılar pek farkları yok, içinize sinmiyor ise attığım anakart yerine sizin seçtiğinizi alın ama Asus ta MSI da kaliteli markalar hangisini seçerseniz seçin pek sorun yaşamazsınız

Hocam yavaştan kastınız nedir? Yani RAM'deki CL'ler ne işe yarıyor.
Hocam Cl değeri ne kadar düşükse o kadar hızlı olur, benik attığım sistemdeki RAM ler CL30, ideal CL değeri ddr 5 için CL28-32 arasıdır güzel performans için, ayrıca dikkat ederseniz sizin seçtiğiniz ram ler Intel işlemci bazlı RAM ler benim attığım AMD Expo uyumlu RAM ler

Hocam yavaştan kastınız nedir? Yani RAM'deki CL'ler ne işe yarıyor.
Şöyle açıklayayım;
Pizza dükkanı düşün, her bir kurye kaç saniyede pizza götürdüğünü açıklıyor;
1 gidiş dönüş 38 saniye sürüyor = CL38
1 gidiş dönüş 30 saniye sürüyor = CL30
şimdi bunu her saniye yaptığını düşün, 1 dakikayla çarp, 60 dakikadan 1 saatle çarp, günde 6 saat oturduğunu varsay... haftalık.. aylık... aradaki zaman, güç ve performans farkını böyle düşün.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı