46 ortalamayla edebiyattan geçilir mi?

Tunay D

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
NVIDIA GeForce RTX 3060 | AMD Ryzen 7 5700X | 465 GB SSD | 16 GB RAM
Edebiyat ortalamam 46.125. Okulda birçok faaliyete katıldım, geçme şansım var mı?

Basit aritmetik ortalaması hesabı yapın. Notları toplayın ve ne kadar not topladıysanız, not sayısına bölün. Yıl sonuna göre 50 ve üzeri olmalı. İlk dönem ortalamasına bakılmaksızın, ikinci dönem ortalaması 70 ve üzeri olursa da doğrudan geçersiniz. İlk dönem ve ikinci dönem ortalamasını toplayın, 50 altı olursa kalırsınız.
  • 1. dönem Edebiyat notu: 50
  • 2. dönem Edebiyat notu 50
  • 50+50=100/2=50 geçer ✅
İkinci senaryo:
  • 1. dönem Edebiyat notu: 40.
  • 2. dönem Edebiyat notu: 46
  • 40+46=43. Kalır ❌
Üçüncü senaryo:
  • 1. dönem Edebiyat notu: 20.
  • 2. dönem Edebiyat notu: 70.
  • 20+70=90/2=45 normalde kalır ama ikinci dönem Edebiyat notu 70 ve üzeri olduğu için geçer. ✅
Dersin not ortalaması hesabı da şu şekil yapılır:
  • Örnek hesaplama: 20+30+40+50+60=200/5=40.
  • Notların hepsini toplayın ve not sayısına bölün. Çıkan sonuç, sizin ders ortalamanızdır.

Performans notuna yüksek girerse geçersin de, Edebiyattan uyuduğun yerde en kötü 50 alman lazım. Bunu nasıl başardın?

Olabilir dene, bu arada 1. dönemki edebiyat ortalaman 54'ten büyükse geçiyorsun zaten, bunu hesaba kattın mı bilmiyorum ama.
Heyecandan çok gelmedi aklıma.

Performans notuna yüksek girerse geçersin de, Edebiyattan uyuduğun yerde en kötü 50 alman lazım. Bunu nasıl başardın?
Bütün sorulara cevap verdim ama bende bilmiyorum. Sınavda uyuyup rüyamda cevap vermediysem çok da bir açıklaması olamaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı