Merhaba arkadaşlar ;
Bir sistem topladım bana bu sistem hakkında eksik ya da fazla olan şeyleri söyleyebilir misiniz? .
Amaç: Yayın+Ağır grafik oyunları
Bu şekilde toplaman daha kaliteli ve gelecek potansiyeli yüksek bir sistem olacaktır. R9 390 ile 390x'in fps farkı 5-10 fps'yi geçmez zaten i7 6700k'da o farkı kapatır. Directx 12 ile 8 çekirdek de verimle kullanılabilecek ve işlemcinin performansını artıracatır.
Neresi daha iyi biraz açıklar mısın? Benim sistemde işlemci, anakart, SSD ,kasa ve işlemci soğutucu daha iyi. Sadece ekran kartı R9 390 yerine R9 390x diyerek mi saçmalıyorsun.
Anakart da bariz şekilde daha iyi.
Sistem toplamadan pek anlamadığından tartışmaya girmeyeceğim. İşten anlayanlar diğer kişiler cevap verdiğinde farkına varırsın umarım.
@RuFF+ 'ın topladığı sistem daha performanslıdır. Fakat ucuzu sıvı soğutmaları tavsiye etmiyorum genellikle sıkıntı çıkarıyorlar onun yerine kaliteli bir hava soğutma tercih edilebilir. @cemer1997 Oyunu ekran kartı oynatır anakart, işlemci soğutucu, SSD yalnızca yan elemanlardır. İşlemciye gelirsek aynı ekran kartlarında İ7 6700K ve İ5 6600K arasında bariz bir fark olacaktır fakat farklı ekran kartları için aynı şeyi söyleyemem.
Yazdığım sistemden tek üstün yönün R9 390 yerine R9 390x önermen.
Ben ise SSD'yi 120 GB' dan 250' ye çıkardım.
İşlemciyi i5 6600k yerine i7 6700k yaptım.
Anakartı Asus Z170-P yerine Z170-A yaptım.(Z170-A'nın daha iyi olduğunu tartışmaya gerek yok sanıyorum.)
Şimdi bu kadar farkın yanında sadece r9 390x için bunlardan vazgeçerim diyorsanız bildikleriniz konusunda ciddi şüpheye düşerim.