4690k overclock

Hyper Carry WP

Megapat
Daha fazla  
Arkadaslar ben 4690k alacagim yaninda ga z97x anakart ve 1600 mhz gskill ram ancak bir sorum olacak. Bu bilesenler ile oc yapsam bi zarari olur mu ? Cpu ya bu ramle oc yapilmaz diyenler var. Ramin calisma frekansi azmis. Ancak ben pro render yapmayacagim. Sistem oyun icin ilerde darbogaz olursa oc yapacagim.

Anakartin adini duzeltemedim. Anakart gaming 5 versiyonu olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun vadede işlemci ömrünü etkiler. Ama bu süre de epey uzun. q6600' ünü 7 yıldır maksimum frekanslarında kullanıp, hala kullanmaya devam edenler var. RAM' ınız yüksek frekansları desteklemiyorsa, belleğe hız aşırtma yapmayın. İyi bir işlemci soğutucu alırsanız (120mmx120mmx50mm ve daha büyük ısı bloğu hava soğutma için) işlemcinize hız aşırtma yapabilirsiniz. Gaming 5, size gerekli stabiliteyi rahatlıkla sağlar. Yeni başladıysanız, çokça araştırma yapın, ayar yaparken anakartın voltaj güvenliğini devre dışı bırakmayın sakın. Başarısız hızaşırtma girişiminde, anakartınız sistemi resetler, gerekirse frekansları kendi düşürür, sistemin çalışabilmesi için. Başarısız olduktan sonra ilk işiniz BIOS' a dönüp yeniden ayarlama yapmak olsun. Bolca dayanıklılık testi yapın, Prime95, AIDA64 gibi uygulamalarla. Kullandığınız uygulamalarla yük bindirmeyi deneyin. Tüm bunlardan sonra çökme yaşamıyorsanız, işlemciyi o frekansta kullanabilirsiniz.

Öncelikle kullandığın işlemcinin maxsimum bellek frekans desteği zaten 1600MHZ.
Hangi akılsız RAM belleğin frekansı az, OC yapılmaz diyor bilmiyorum artık.

Ve oyun için OC yapacaksan boş yere soğutucuya para harcama.
Soğutucuya harcayacağın 150 lirayı ekran kartına yatırsan çok daha yüksek FPS artışı elde edersin.

Bu işi yapıyorsan amacın oyunlarda yüksek FPS almak olmamalı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı