4790 PC anakart değişimi

Merhaba. Sistemim:
  • 4790k CPU.
  • GTX 970 MSI 4 GB GPU.
  • H81M-P33 DDR3 1150 soket anakart.
  • Corsair Vengeance Pro 8 GB (2x8 = 16 GB) DDR3 2400 MHz CL11 RAM.
  • Samsung SSD 840 EVO 250 GB.
  • Samsung SSD 860 EVO 1 TB.
  • Samsung HD753lj 750 GB HDD.
  • Cooler Master 750W Plus Bronze PSU.
  • Hyper 212 EVO işlemci soğutucusu.
  • BenQ XL 2420G 24 " 144 Hz G-Sync 1 ms 1080p monitör.
  • Logitech G510 klavye.
  • Logitech G502 mouse.
Cooler Master Master Case H500 2x200mm RGB LED fanlı midi Tower ATX siyah kasa MCM-H500-IGNN-S00

2008 yılından beri kullandığım eski sistemimi yavaş yavaş yeniledim. 11 Kasım 2017 yılında en son olarak 4790k işlemici ve anakartı aldım. RAM olarak 2x8 = 16 GB yenileme yaptım.

RTX 5000 serisini bekleyerek RTX 5070 almayı düşünüyorum. Bu bağlamda işlemcimi kolay overlock yapmak, RAM frekansını yüksek kullanabilmek, RAM miktarını artırabilmek ve PCI Express 3.0 desteğine kavuşmak için anakart yükseltmesi düşünüyorum.

Size sorularım şunlar:

• Size sistemim size göre nasıl? Uyumlu mu? Bana sistemim için önerileriniz var mı?
Z97 MSI Gaming 5 düşünüyorum. Z97 ASUS Pro-Gaming bununla karşılaştırılınca alınabilir mi? İkisi arasında tercihiniz hangisi olurdu? Z97 PC Mate olursa overlock yapamaz mıyım? Yoksa anakartım böylece kalsın mı? Yenileme bana çok şey kazandırmaz mı? 4790k için RAM'da MHz mi yoksa CL mi önemlidir? Şimdiden teşekkür ediyorum.

TR de öyle bir anakartı almak çok pahalıya gelir kastımca. Şu an bile 11. nesil işlemci yükselteyim diyorum 2. elde 0 piyasasında daha pahalı. Bence en iyisi sistemi satıp DDR5 yükseltmesi yapmanız. Böylelikle işlemci de oluşacak darboğazıda ortadan kaldırmış olursunuz.

Yeni bir sistem için para biriktirmeye başlayın bence, yani bu sisteme ilave yatırım ölü yatırım gibi geldi bana, henüz çıkmamış ekran kartını 8-9 yıllık parçalarla beraber niye çalıştırasınız ki?

Hocam zaten o neslin en yüksek en güçlü işlemcisini kullanıyorsunuz, en iyi anakartı dahi alsanız 4790K'yı 5.0GHz' bile çıkarsanız RTX5070'i besleyebilme garantisi yok, kart çok güçlü olacak çünkü. Tavsiyem 12 - 13. nesil Intel veya 7xxx serisi AMD işlemci platforma geçmeniz.

Cevap ve yardımlarınız için teşekkür ederim. İşlemcimi değiştirmek istemiyorum. Anakart değişiminin RAM hızına, (2400 MHz RAM sahibiyim) işlemci hızına ve PCI Express hızına (PCI Express 2.0 kullanıyorum. 3.0 destekli anakarta geçmeyi düşünüyorum.) Yapacağı etki, anakart değiştirmeme değer mi? Z97 MSI Gaming 5 düşünüyorum. Z97 ASUS Pro-Gaming bununla karşılaştırılınca alınabilir mi? İkisi arasında tercihiniz hangisi olurdu? Z97 PC Mate olursa overlock sınırlı mı olur veya yapamaz mıyım? Bu konularda fikirlerinizi belirtmenizi rica ediyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı