4790k 4.8 GHz Core voltaj değeri kaç olmalı?

Cevabın için teşekkürler üstadım... Yanlış anlamadıysam işlemciyi stock ayarlarında kullanıyorsunuz ve işimi görüyor diyorsunuz... Bazen oyun bazen program takılıyorum... Şu imzamda bulunan sistemi güncelleye güncelleye bu şekle getirebildim. Daha güncelle dersen ne gücümüz ne paramız yetiyor. Belli bir ayarda bırakıp bir daha da uğraşmadan gittiği yere kadar kullanayım istiyorum...

Herkese merhaba. Konuyu biraz geç gördüm fakat kendi sistemimde dikkatimi çeken bir olay oldu. Asus maximus hero z97 anakarta sahibim ve i7 4790k işlemciye. BİOS ekranından oc yerine geldiğim zaman CPU Level up diye bir ayar var 4.4 4.6 4.8 ghz seçenekleri mevcut. 4.8'i seçtiğim taktirde otomatikmen oc yapıyor, voltaj değerlerini falan her şeyi kendi ayarlıyor. Witcher 3'e girdiğim zaman işlemci kullanımına ve voltaj değerlerine bakıyorum 1.3 ve 1.5 arası gidip geliyor hatta çok nadirde olsa 1.7 bile görmüşlüğüm var. Sizce bir sorun oluşturur mu ? Corsair hydro h110 sıvı soğutma kullanıyorum sıcaklık değerleri 50 - 65 arası geziyor oyun içinde.

Üstad 4.7 ve 4.8 GHz hızlarnıda 1.340 v verdiğimi hatırlıyorum, Trident G Skill DDR3 2400 MHZ ram li sistem vardı. gayet stabildi...eğer oyunlardan atmıyorsa, mavi ekran almıyorsan tamamdır. CS GO , Pubg Steam, red dead retemption veya cyberpunk. Bu oyunlardan özellikle cs go ve pubg de atmıyorsa oyundan, stabil kabul et kullan kral. Her işlemci aynı olmuyor kral.. Bende var 4790k 1.34 voltta stabil seninki belki 1.320 de, deneme yanılma yaparak kullan. 1.7 volt demişsin ama bu çok çok fazla bir teknik yanlışlık olmasın... gerçi diğer arkadaşlar da daha iyi bilirler de, eğer ki stabil oyundan atmadan veya mavi ekran yemeden pc güzelce çalışıyorsa ne güzel

MSI afterburner ile gözüken değerleri söyledim. Hatta anlık olarak 1.8w gördüğümü hatırlıyorum ama fps de ve sıcaklıklarda bir dalgalanma söz konusu değil gayet stabil. Fakat millet 1.280 1.3 gibi değerlerle 4.8ghz lerde kullanıyormuş nasıl yapılıyor bu işler anlamıyorum :(

Üstad ben 4790K'yı voltaj verdim 1.340 acayip ısınıyordu. İşlemciye delid yaptım. Ali babadan bakır kapak, sıvı macunla ısıyı stabil hale getirebildim. Biraz çetrefilli iş..Şimdi 13600K lı sistem var şükür yetiyor...Ben hiç uğraşma bu kadar maddi durum varsa sistemi yükselt kral..

Yükselteceğim de arada kalıyorum ya bilgisayarla fazla içli dışlı değilim sadece Valorant ve LoL oynuyorum arada o oyunlarda 200 küsur FPS alıyorum zaten bu PC ile. Yani değiştiririm değiştirmesine durumum var şükür ama boş yere masraf gibi olacak 5600XT ve i7 4790K 16 GB 2800MHz RAM var 1TB M.2 SSD var PC de hiçbir sorunu yok gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı