48 bin TL'ye toplanan RTX 4070 Super sistem nasıldır?

Toplam bütçen max kaç k olur?
 
50k'yı görmesin istiyorum, mümkün oldugunca düşürüyorum fiyatı. max 45k olursa iyi olur, üstünü zorlayabilirim.
Hocam eğer 51 olursa;



Anakartı b650 m k

Soğutucu olarak peerless assasin seç. 51k oluyor. Böyle çok iyi. Alabiliyorken 4070ti Super almalısın.
 

Alınabilir bance.
 
Hocam ssd'yi, KC3000 yapınca 53'ü buluyor.
 
Bence alabilirsin, sistem update için de uygun. Yarın öbür gün 7800x3d takarsın, ekran kartını da 4070ti super yaparsın ömür boyu kullanırsın akar gider.
 
Bence alabilirsin, sistem update için de uygun. Yarın öbür gün 7800x3d takarsın, ekran kartını da 4070ti super yaparsın ömür boyu kullanırsın akar gider.
Peki sistemde ki, Tuf b650m-e ddr5 anakartlar sorunlu diyen vardı. EXPO bot süresi mavi ekran falan pek anlamadım. İler ki sürecte sorun cıkarmasın.

Bu arada 1080p, 7500f, 4070s darboğaz yapıyor gördüğüm kadarıyla bazı oyunlarda. Çok takıntılıyım bu konuda işlemciyi artırsam bütçe yetmiyor ne yapmam gerek sence cok sıkıntı çıkarır mı?
 
evet yapar ben ilk sayfada bahsetmiştim sana. 4070ti super ile yaptığı kadar yapmaz ama yine de yapacaktır. Aslında en iyisi 7800x3d takmak olur o da bütçeni çok aşıyor. Bence sistemi al ilerleyen aylarda paranı biriktirip işlemcini yükseltirsin, 2k monitör de alırsan yeni işlemciden sonra hiçbir sorun kalmaz. Yani her şeyi bir anda alıp kendine yüklenmek zorunda değilsin yavaş yavaş yükseltirsin.
 
Bu işler öyle valla hocam almışken daha iyisini alayım derken bir bakmıssın bütçe uçmuş. Büyük ihtimalle dediğini yapacağım. Peki ne kadar süre sonra almalıyım işlemciyi? İdare eder mi beni, çok mu yapar darboğaz rahat oynatmaz mı, illa şart mı yükseltmek?
 
Son düzenleme:
Ekran kartını tam verimle kullanamadığın için canın sıkılacak, yıpranan işlemci olur ayrıca ekran kartı değil. Ekran kartı fazla frame üretecek işlemciye yapabildiğinin üstünde yük binecek, monitörün 1080p olduğu için bu olayın etkisi daha da fazla olacak. Bütçeni aşmak istemiyorsan 7500F'e güzel bir 4060 takıpta hayatına devam edebilirsin öyle bir bilgisayarın oynatamayacağı oyun yok piyasada. Eğer iş yapmıyosan render falan çok almıyosan fazlasıyla işini görür.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…