49 tuşlu ORG/MIDI piyano öğrenmek için yeterli mi?

Makaleler
2
Daha fazla  
Merhabalar, elektro gitar ile yaklaşık olarak 3 ay önce tanıştım ve müzik ile uğraşmayı çok sevdim. Bu yıl Lise 3'e geçtim ve Konservatuar hedefliyorum. Eğer konservatuarı kazansam da kazanamasam da Müzik Teorisini en iyi şekilde öğrenmek ve genel olarak Piano öğrenmek istediğim için bir ORG/MIDI almaya karar verdim. Odamda çok yer olmadığından dolayı mecbur olarak masamın altındaki büyük çekmeceye yerleştireceğim ORG/MIDI'yi. Alt çekmecenin genişliği 95-100cm civarında, eni 30-35cm ve derinliği de 7cm. 61 tuşlu bir ORG/MIDI'nin sığmama ihtimalinden dolayı 49 tuşlu almaya karar verdim ama açıkçası piano öğrenmek için yeterli olur mu emin değilim. MIDI olması terciğim çünkü bilgisayara hem gitarımı hem MIDI'mi bağlayarak müzik üretebilirim. Aklımda eğer 49 tuş ile öğrenilebilirse M-Audio Keystation 49 MK3 almak var, eğer olmuyorsa bütçemi yükseltmeye çalışıp aynı modelin 61 tuşlu versiyonunu almak veya Casio CT-S100 almak var. Sizce 49 tuşlu ORG veya bir MIDI ile piyano öğrenilebilir mi? Ayrıca 2000-2500TL bütçesi için ORG/MIDI öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı