4C4T işlemciler hala yeterli mi?

Çekirdek sayısı oyunlar için bayağı abartılıyor. Çoğu oyunda 4 çekirdekten fazlası gereksiz hala.

Valla 4690K var bende 4590MHz'de tüm çekirdekler. PUBG'de işlemci %100 kullanıma gelip FPS'yi arada 40'a kadar düşürüyor.4/4 yetmiyor anlayacağınız. 4000 serisi çıksın diye sabrediyorum. Yoksa geçen sene değiştirecektim.

Valla 4690K var bende 4590MHz'de tüm çekirdekler. PUBG'de işlemci %100 kullanıma gelip FPS'yi arada 40'a kadar düşürüyor.4/4 yetmiyor anlayacağınız. 4000 serisi çıksın diye sabrediyorum. Yoksa geçen sene değiştirecektim.

6600K var bende de 1070 ile sorun yok. 4.7 GHz’da kullanıyorum. Arka planda YouTube ve Discord açıkken bile.
Daha güçlü kartlar için yetersiz ama bu nedenle en az 6/12 bir işlemciye geçmek istiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoya göre i3 9100 ve i9 10980 oyunlarda hemen hemen aynı performansı veriyor. i3 9100F işlemcinin CPU kullanım oranı ac: Odyssey, Battlefield 5 gibi oyunlarda %100 ve RTX 2080 Ti ekran kartı ile kullanılmasına rağmen görünürde neredeyse hiç darboğaz yok. Bu durumda oyun için i7, i9 hatta i5 bile gereksiz mi? Ayrıca i3 9100F ve Ryzen 5 2600‘ün karşılaştırıldığı videolar vardı. Ryzen 5 2600 i3 9100F‘yi geçiyordu. Bu durumda 150 dolarlık Ryzen 2600 1000 dolarlık i9‘dan daha mı iyi?

Minimum 6/6 diye düşünüyorum.

İçimden bir ses, dogant abimiz yine OC potansiyeli yüksek işlemcilerden biri olan i5 10600K'ı tercih edecek diyor 🙃.
Evet :) 10600K düşünüyorum ama Intel bir türlü çıkaramadı. Eğer OC ile ısınma sorunları olursa R5 4600X alabilirim.

Evet :) 10600K düşünüyorum ama Intel bir türlü çıkaramadı. Eğer OC ile ısınma sorunları olursa R5 4600X alabilirim.

Intel'in bu tarz problemlerle kullanıcılarını üzeceğini zannetmiyorum. Şu ana kadar 7700K dışında çıkarmış olduğu işlemcilerinin çoğunun stabil sıcaklıklarda kararlı çalıştığını düşünüyorum. Duyduğum haberlere göre yeni 10. nesillerin maksimum yükte çektiği TDP değeri bir hayli yüksek duruyor. Umarım, sizin de belirttiğiniz gibi OC yapılması durumunda herhangi bir problemle karşılaşılmaz. Diğer yandan Ryzen serisinin masaüstü işlemcilerde ilerlemiş olduğu seviye gerçekten takdir edilesi düzeyde, ilk nesillerinde olduğu gibi özellikle 3. nesilden sonra, gerçekten adamlar harbi işlemci yapmaya başlamışlar dedirtti. Ryzen 5 4600X'i de alternatifleriniz arasına koymanız güzel olmuş 😀.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı