4GB GTX 950M vs 2GB GTX 950M

Caginks

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. İki notebook arasında kaldım 2GB'lik olan notebook full HD ve 12 GB RAM'e sahip, 4GB olan ise HD LED ve 8 GB diğer özellikler ise aynı kafama takılan ise aynı ekran kartında 2GB ve 4GB arasında ne gibi farklar vardır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Satın almayı düşündüğünüz bilgisayarların modellerini, bütçenizi ve bilgisayarı kullanım amaçlarınızı belirtirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

Ekranı FHD olan bir bilgisayarda HD çözünürlükte oyun oynanabilir. GTX 950M'in performansı göz önüne alındığında tek seferde 4GB'lık grafik verisini işlerken çok yüksek fps vermeye zaten gücü yetmeyeceği için özellikle kenar yumuşatma vb. ayarları kısmanız gerekecek ki bu durumda da 2 GB'lık VRAM yeterli olacaktır.
Kaldı ki 1080p çözünürlüğün altında oyun oynanacaksa ekran kartı belleğini çok büyütmenin bir anlamı yok. FHD ekran diğer amaçlı kullanımlarda çok daha iyi bir deneyim sunacaktır. Yine de kesin bir tavsiyede bulunmadan önce başta söylediğim ifadeyi hatırlatmak istiyorum.

Merhaba,
Satın almayı düşündüğünüz bilgisayarların modellerini, bütçenizi ve bilgisayarı kullanım amaçlarınızı belirtirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

Ekranı FHD olan bir bilgisayarda HD çözünürlükte oyun oynanabilir. GTX 950M'in performansı göz önüne alındığında tek seferde 4GB'lık grafik verisini işlerken çok yüksek fps vermeye zaten gücü yetmeyeceği için özellikle kenar yumuşatma vb. ayarları kısmanız gerekecek ki bu durumda da 2 GB'lık VRAM yeterli olacaktır.
Kaldı ki 1080p çözünürlüğün altında oyun oynanacaksa ekran kartı belleğini çok büyütmenin bir anlamı yok. FHD ekran diğer amaçlı kullanımlarda çok daha iyi bir deneyim sunacaktır. Yine de kesin bir tavsiyede bulunmadan önce başta söylediğim ifadeyi hatırlatmak istiyorum.
Merhaba,

Asus X550VX-DM277DC ile Asus X550VX-XX147D arasında kaldım , bütçem 2550 TL, ilk önceliğim çizim programları (autocad,catia,fusion360 vb.) ikinci olarak da oyunu ekleyebilirim Ebrar bilgisayardan almayı planlıyorum,iki modelde ki ekran kartları kafamı arıştırıyor RAM bakımından o yüzden öneri almak istiyorum.

Ekran çözünürlükleri 4 GB VGA olan modelde HD 2 GB VGA olan modelde ise FHD buna bakarak karşılaştırmanızı rica ediyorum, bence alınası olan model FHD ekran kartlı 12 GB RAM'li ve 2 GB 950M'e sahip model. Oyun oynanacaksa HD olan alınmalı çünkü 950M FHD için pek iyi bir kart değil ama oyun oynatırmı oynatır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı